Markus Rehm als Jocs Paralímpics de Rio (Reuters)
Markus Rehm als Jocs Paralímpics de Rio (Reuters)
Jocs Paralímpics

Markus Rehm, l'atleta paralímpic que va renunciar a ser el nou Pistorius competint en uns Jocs Olímpics

Les marques del saltador alemany milloren les de molts atletes capacitats. La llarga batalla legal per demostrar que la seva pròtesi no l'afavoreix és el gran obstacle al seu camí per ser olímpic

Actualitzat

Markus Rehm és el guanyador de la medalla d'or de salt de longitud dels Jocs Paralímpics de Rio amb una marca de 8 metres i 21 centímetres, nou rècord paralímpic. Crida més l'atenció el salt de 8 metres i 40 centímetres amb què va guanyar els Mundials Paralímpics del 2015, un registre que supera el dels tres últims campions olímpics, el nord-americà Jeffrey Henderson (8,38 a Rio 2016), l'anglès Greg Rutherford (8,31 a Londres 2012) i el panameny Irving Saladino (8,34 a Pequín 2008).

El saltador alemany de 28 anys, que amb 17 va perdre la cama dreta en un accident nàutic, competeix amb una pròtesi. Les seves actuacions van alimentar la possibilitat que es convertís en un segon Oskar Pistorius i provés a competir en uns Jocs Olímpics, com va fer el sud-africà a Londres 2012. Rehm, però, no ha fet el pas davant les dificultats del procés que hauria d'afrontar.

Si volia participar als Jocs de Rio, Markus Rehm havia de provar davant la Federació Internacional d'Atletisme que la seva pròtesi no li suposa cap avantatge respecte dels esportistes no discapacitats. Un estudi científic va concloure el maig d'aquest 2016 que era "difícil, gairebé impossible" determinar aquest aspecte, ja que els atletes discapacitats com ell tenien desavantatge en la cursa d'impuls, però la seva tècnica de salt sí que podria veure's millorada.

Davant la impossibilitat d'aportar cap prova de pes que decantés la lluita als tribunals de justícia en el seu favor, l'alemany va decidir renunciar al seu somni olímpic i inscriure's en els Paralímpics de Rio. "No em preocupen les medalles, només es tracta de donar visibilitat a l'esport paralímpic", ha explicat Rehm.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut