Ciclisme

Mark Cavendish s'imposa en la 18a etapa del Tour demostrant la seva qualitat de velocista

Mark Cavendish s'ha imposat en la 18a etapa del Tour de França en una demostració de força i velocitat. L'esprínter britànic ha guanyat una jornada de transició després de 222,5 quilòmetres de recorregut entre Blagnac i Brive-la-Gaillarde gràcies a un gran canvi de ritme en els últims metres. La classificació general no ha patit canvis i un dia més Bradley Wiggins manté el mallot groc de líder.

Actualitzat
Mark Cavendish s'ha imposat en la 18a etapa del Tour de França en una demostració de força i velocitat. L'esprínter britànic ha guanyat una jornada de transició després de 222,5 quilòmetres de recorregut entre Blagnac i Brive-la-Gaillarde gràcies a un gran canvi de ritme en els últims metres que l'ha permès superar Luis León Sánchez i Mathew Goss. La classificació general no ha patit canvis i un dia més Bradley Wiggins manté el mallot groc de líder.

El final ha estat la cirereta d'una jornada ràpida i nerviosa, i en la qual l'espanyol Luis León Sánchez (Rabobank) s'ha quedat a menys de 100 metres de repetir victòria en aquesta edició del Tour. Els experts en escapades, sabedors que avui era la seva última oportunitat de triomf tenint en compte que dissabte hi ha una contrarellotge i diumenge s'espera el tradicional esprint en els Camps Elisis de París, han espremut les seves forces per endur-se la victòria. Això ha provocat una constant lluita per entrar a l'escapada del dia, que al final ha estat formada per 16 ciclistes, després de gairebé setanta quilòmetres.

El gran grup, a diferència de jornades anteriors, no ha permès que els fugats adquirissin un avantatege superior als 2 minuts i en l'última ascensió del dia, la cota de Lissac-sud-Couze, de quarta categoria, s'han produït els atacs en busca de la victòria en solitari però l'Sky ha fet un gran treball d'equip i Cavendish ha rematat la feina superant com un avió Luis León Sánchez a poc menys de 100 metres de la línia d'arriaba i sumar la seva segona victòria d'etapa davant de Mathew Goss i Peter Sagan.


Anar al contingut