Mark Cavendish celebra el seu triomf a la primera etapa del Tour (Reuters)
Mark Cavendish celebra el seu triomf a la primera etapa del Tour (Reuters)
Ciclisme

Mark Cavendish, primer líder del Tour en una etapa inicial on ha caigut Alberto Contador

El velocista britànic ha estat el més ràpid del primer esprint del Tour, i serà el primer portador del mallot groc. El madrileny Alberto Contador ha caigut a 80 quilòmetres de meta

Daniel AlentoActualitzat

Mark Cavendish ha guanyat la primera etapa del Tour de França del 2016, de 188 quilòmetres entre Mont-Saint-Michel i Utah Beach, un dels escenaris del desembarcament de Normandia a la Segona Guerra Mundial. Alberto Contador (Tinkoff) no ha començat amb bon peu aquesta edició 103 de la gran cita ciclista. A 80 quilòmetres de meta s'ha vist implicat en una caiguda amb altres quatre ciclistes. El madrileny, que ha hagut de canviar de bicicleta, s'ha fet ferides a l'espatlla i el braç dret, i ha estat atès en cursa per la metgessa del Tour.

Els protagonistes de la primera escapada del Tour han estat l'alemany Paul Voss (Bora-Argon), que serà el primer líder de la muntanya després d'haver coronat en primera posició els dos ports de quarta categoria del dia, el seu company d'equip Jan Barta, i Leigh Howard (IAM), l'últim ciclista inscrit a la present edició de la cursa. L'australià no va saber fins dimecres que participaria en el Tour, arran de la lesió d'un company. La seva aventura s'ha acabat en el quilòmetre 40.

Quan el recorregut de la primera etapa ha arribat a la costa ha començat a bufar el vent i s'han format els primers ventalls. Ha estat en aquests moments quan hi ha hagut la caiguda de Contador. S'ha tornat a formar una fuga, però els escapats no han aconseguit obrir forat amb el gran grup. Alex Howes (Cannondale) i Anthony Delaplace (Fortuneo - Vital Concept) s'han esforçat en els últims quilòmetres sense premi.

Els equips Lotto Soudal i Etixx han començat a preparar l'arribada pels seus homes ràpids, André Greipel i Marcel Kittel, absorbint Howes i Deplace a 5 quilòmetres del final. Dimension Data ha treballat per situar el britànic Mark Cavendish. Una caiguda en els últims metres ha tallat el grup, però no ha afectat la part capdavantera del grup. Cavendish s'ha imposat a la meta d'Utah Beach al davant de Kittel i Peter Sagan (Tinkoff) i serà líder del Tour per primera vegada a la seva carrera professional.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut