Futbol

Mario Balotelli encén la xarxa amb un comentari suposadament antiracista que causa l'efecte contrari

El davanter del Liverpool ha de despenjar un comentari al seu compte d'Instagram suposadament antiracista que acaba ofenent sobretot la comunitat jueva

Balotelli l'ha tornat a vessar a les xarxes socials (Foto: Reuters)

A Mario Balotelli a vegades li costa calcular l'abast de les seves accions, i no només al camp. L'internacional italià va haver de retirar un missatge suposadament antiracista que va penjar en el seu compte d'Instagram després d'obtenir l'efecte contrari del que buscava.

Balotelli es va fer seva una imatge feta per algun altre usuari que tenia com a protagonista el famós personatge de videojocs SuperMario de Nintendo. "No sigueu racistes" és l'encapçalament del missatge, que continuava: "Sigueu com en Mario, un lampista italià, creat per uns japonesos, que parla anglès i sembla mexicà". Al final, però, remata amb un "salta com un negre i agafa monedes com un jueu".

Davant l'allau de crítiques, l'actual jugador del Liverpool no va trigar a retirar el missatge, tot i que en un principi va intentar defensar-se: "La meva mare és jueva, així que ja podeu callar tots, sisplau." Més tard, va haver de publicar una nota de disculpa: "La intenció del missatge era antiracista amb humor. Ara entenc que fora de context pot crear l'efecte contrari. El va fer algú altre i em va semblar graciós i gens ofensiu perquè hi havia el SuperMario, però demano disculpes a tothom que s'hagi pogut senitr ofès", va comentar.

La nova patinada de Balotelli pot tenir conseqüències per a ell, ja que la Federació Anglesa (FA) està investigant l'incident i podria sancionar-lo per alguns partits per aquest fet. El ràpid penediment del jugador del Liverpool, però, pot ser un atenuant.