Atletisme

Maria Vicente, l'atleta que no va voler triar especialitat

La catalana, de només 16 anys, ha batut el rècord del món de pentatló sub-18

Actualitzat

Maria Vicente va arribar a l'atletisme més que de casualitat, una mica enganyada per la seva família.

"Em van dir que anàvem al cine i em van portar a una pista. Jo pensava que l'atletisme només era córrer i quan vaig descobrir que era moltes coses més m'hi vaig enganxar"

De fet, a la jove de l'Hospitalet li agradaven tantes proves diferents que en el moment de triar especialitat es va negar a deixar-ne cap i va optar per la combinada.

El temps li està donant la raó a tota velocitat. A punt de complir els 17 anys ja s'ha penjat la medalla d'or al mundial juvenil de Nairobi en la modalitat d'heptatló i fa dues setmanes va batre el rècord del món sub-18 de pentatló. És la primera atleta catalana que ho aconsegueix.

 

 

El seu entorn viu amb prudència una de les irrupcions més grans que es recorden a l'atletisme estatal. El seu entrenador no vol sentir a parlar de grans metes, com els Jocs de Tòquio-2020. "Hem d'anar pas a pas, ens queda molta feina per fer i el temps ja dirà", explica Martínez.

Amb la boca petita Maria Vicente confessa que es veu participant als Jocs de París-2024. Tot apunta però que molt abans se'n sentirà a parlar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut