Jocs Olímpics

Maria Vasco i Beatriz Pascual acaben en cinquè i sisè lloc els 20 quilòmetres marxa

Les catalanes Maria Vasco i Beatriz Pascual han acabat en cinquena i sisena posició, respectivament, la prova olímpica dels 20 quilòmetres marxa. Vasco, tercera als Jocs de Sydney, ha batut el rècord d'Espanya amb 1 hora, 27 minuts i 25 segons i ha fregat la medalla fins als últims dos mil metres, quan l'han avançat dues atletes que l'han deixat sense bronze. Els metalls se'ls han repartit la russa Olga Kaniskina (rècord olímpic amb 1.26.31), la noruega Kjersti Platzer i la italiana Elisa Rigaudo.

Actualitzat

La jove Kaniskina, posseïdora de la segona millor marca de la història, ha dominat la prova des de bon principi i no ha donat opcions a les rivals. En canvi, la lluita per la plata i el bronze ha estat més competida. Vasco s'ha mantingut al grup de les favorites fins al quilòmetre 18, quan el cansament i els dos avisos que ha rebut per part dels jutges li han impedit seguir el ritme de Platzer i Rigaudo. Pascual, que ha arribat a només 19 segons de Vasco, s'ha mostrat més que satisfeta amb el seu sisè lloc.

Quiñónez, vuitè a la final dels 110 tanques

El lleidatà Jackson Quiñónez, plusmarquista espanyol de la distància, ha acabat vuitè en la final olímpica, amb un temps de 13,69. El guanyador de la prova ha estat el cubà i gran favorit, Dayron Robles (12,93).

Natàlia Rodríguez lluitarà per les medalles als 1.500 m

La tarragonina Natàlia Rodríguez ha complert l'objectiu amb què va arribar a Pequín: classificar-se per a la final dels 1.500 metres. Ho ha fet amb un temps de 4.05,30, el segon de la seva sèrie i el setè del global. També lluitarà per les medalles la cantàbrica Iris Fuentes-Pila, segona igualment a la seva sèrie.

Ruth Beitia, a la final del salt d'alçada

La cantàbrica Ruth Beitia no ha defraudat i s'ha classificat per a la final del salt d'alçada en superar en el primer intent l'1,93 exigit. Beitia, sisena en els Mundials d'Osaka de l'any passat, ha assegurat que pot estar a prop de les medalles i espera batre el rècord d'Espanya (2,02), que ella mateixa va establir a Sant Sebastià el 4 d'agost del 2007.

Novè lloc de Mercedes Chilla en la javelina

Natàlia Rodríguez i Ruth Beitia esperen tenir més sort que Mercedes Chilla en el llançament de javelina, ja que l'andalusa només ha pogut ser novena amb una marca de 58,13 metres, insuficient per passar a la ronda de millora. Recordem que en la classificació havia aconseguit fer un llançament bastant millor (61,81).

Cid apunta a la seva quarta final olímpica

Almudena Cid, la participant més veterana en gimnàstica rítmica, amb 28 anys, ha acabat la primera jornada en desena posició, i és a un pas de classificar-se per a la que seria la seva quarta final olímpica. Per la seva banda, l'equip espanyol ha acabat setè en una categoria que dominen les bielorusses, les xineses i les italianes.

El COI prohibeix senyals de dol per l'accident de Barajas

Tant Maria Vasco com Beatriz Pascual s'han vist obligades a treure's els crespons negres que volien lluir en memòria de les víctimes de l'accident aeri de Barajas. El Comitè Olímpic Internacional també ha impedit que la bandera espanyola onegés a mig pal a la Vila Olímpica. En canvi, a Ruth Beitia l'han deixada competir amb el crespó en el salt d'alçada. El portaveu de la delegació espanyola, José María Bellón, ha afirmat que les prohibicions s'han fet verbalment i que estan a l'espera de rebre una justificació per escrit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut