Mare Dibaba en el moment de traspassar la línia de meta (Reuters)
Atletisme

Mare Dibaba dóna a Etiòpia el primer or en la marató femenina

La número u del món s'imposa a quatre kenianes en el final més ajustat que s'ha vist en aquesta prova en els Mundials d'atletisme

Mare Dibaba, de 25 anys, líder del rànquing mundial de l'any en la marató, va prolongar la seva trajectòria victoriosa a la Xina i, amb un atac al mateix túnel de l'estadi, va donar a Etiòpia el primer títol mundial en categoria femenina després de sostenir una lluita aferrissada amb quatre corredores nascudes a Kènia. Mare es va imposar amb un temps de 2.27.35. Un segon després va arribar Helah Kiprop, i Eunice Kirwa, que competeix per Bahrain, es va endur la medalla de bronze, a quatre segons, en l'arribada més ajustada de la història dels Mundials.

La participació espanyola es tanca amb una nova decepció

En aquesta prova, Sandra Aguilar ha tancat la participació d'Espanya en aquests Mundials. La gallega ha estat dissetena i, per tant, s'ha quedat a dos llocs de les quinze primeres, que es guanyaven el pas als Jocs Olímpics de Rio. Una nova decepció de l'equip espanyol, que marxarà de Pequín amb una sola medalla, l'or de Miguel Ángel López en el 20 quilòmetres marxa.