Ral·lis

Marcus Grönholm es retirarà de la competició quan acabi aquesta temporada

El pilot finlandès Marcus Grönholm, dues vegades campió del món de ral·lis, es retirarà de la competició quan acabi la present temporada del Campionat del Món, segons ha informat el seu equip, el BP-Ford World Ral·li Team. Grönholm, de 39 anys, ha pres la decisió de deixar les curses al final d'aquesta temporada, en què, després de guanyar cinc ral·lis, lidera la classificació general de pilots, amb deu punts de renda a cinc carreres del final del campionat, i lluita pel seu tercer títol amb el francès Sébastien Loeb (Citroën).

Actualitzat

El finlandès, que acumula trenta victòries mundialistes, va arribar al Mundial l'any 1999 després d'haver guanyat quatre vegades el campionat del seu país. El seu primer títol el va obtenir l'any 2000 i el segon, dos anys més tard.

L'agost passat Grönholm es va convertir en el primer pilot de la història que guanya set vegades seguides una mateixa cursa. Va ser al Ral·li de Finlàndia, abans conegut com el Mil Llacs. "Ha estat una decisió molt difícil de prendre. Els ral·lis han estat la meva vida durant molts anys i em sentiré molt estrany fora de les carreteres", afirma Grönholm a les declaracions que facilita el seu equip. "Ara podré passar més temps amb la meva dona i els meus tres fills, que m'han donat suport sempre", agrega.

També es retirarà al final d'aquesta campanya el seu copilot, Timo Rautiainen, de 42 anys.

Anar al contingut