Melandri ha doblegat Rea (@R45Feed)
Superbike

Marco Melandri doblega Jonathan Rea en la segona cursa del Mundial de superbikes de Phillip Island

El triomf de Melandri suposa el seu primer doblet en el campionat des del que va aconseguir a Jerez l'any 2014 i trenca el domini que havien exercit en els últims anys els pilots britànics a la pista de Phillip Island

Actualitzat

L'italià Marco Melandri (Ducati) ha estat el gran triomfador del primer cap de setmana del Mundial de superbikes després d'imposar-se també en la segona carrera de Phillip Island, a Austràlia, i consolidar-se com el líder inicial de la temporada 2018.

El pilot italià ha sumat el seu vintè segon triomf en la categoria després d'una vibrant cursa en què ha pogut doblegar el campió del món, Jonathan Rea (Kawasaki), en un disputat final que s'ha resolt a la línia d'arribada.

El triomf de Melandri suposa el seu primer doblet en el campionat des del que va aconseguir a Jerez l'any 2014 i trenca el domini que havien exercit en els últims anys els pilots britànics a la pista de Phillip Island.

Eugene Laverty (Aprilia) ha estat el líder inicial, però l'irlandès només s'ha mantingut al capdavant quatre minuts abans d'anar-se'n a terra per deixar Chaz Davies (Ducati) liderant la prova. Jonathan Rea i el "poleman" Xavi Forés (Barni Racing) han lluitat per la segona posició en aquesta fase de la cursa. El valencià no només ha superat el nord-irlandès, sinó que també ha avançat Davies en el setè gir, per situar-se al capdavant d'un grup en què també circulaven Melandri, Michael van der Mark (Pota Yamaha Official) i Leon Camier (Honda), tots en menys d'un segon.

El grup s'ha trencat a la volta 10, ja que en aquesta cursa tots els pilots estaven obligats a fer una parada per canviar pneumàtics sense sobrepassar un màxim de 12 voltes. La mesura, presa excepcionalment per motius de seguretat, ha afegit emoció a la prova. Forés, Rea i Van der Mark han fet el canvi en aquest desè gir, mentre que Davies, Camier, Sykes i Lowes ho han fet una volta després.

L'entrada a boxs no ha beneficiat Davies, que ha caigut a terra després de sortir de nou a la pista. El gal·lès no ha pogut aixecar la moto i s'ha vist obligat a abandonar.

Traspassat l'equador de la prova, Forés ha recuperat el liderat de la cursa, amb Rea i Sykes enganxats a la seva roda i Melandri enquadrat en el nou grup perseguidor.

Rea i Melandri han llançat un primer atac a falta de quatre voltes i han superat Forés. A la volta final, l'italià ha acabat avançant Rea, pols que ha continuat fins a la línia de meta, en què els dos pilots han arribat en paral·lel, però la Ducati de l'italià l'ha travessat 21 mil·lèsimes de segon abans que el defensor del títol, cosa que li permet afrontar la següent cita, a Tailàndia, amb un avantatge de 17 punts sobre Sykes i de 19 sobre el nord-irlandès.

 

Classificació Cursa 2 de Phillip Island:
 .1. Marco Melandri (ITA/Ducati)        34:42.633
 .2. Jonathan Rea (GBR/Kawasaki)        a   0.021
 .3. Xavi Forés (ESP/Ducati)            a   0.304
 .4. Tom Sykes (GBR/Kawasaki)           a   1.488
 .5. Alex Lowes (GBR/Yamaha)            a   2.474
 -----
 .8. Jordi Torres (ESP/MV Agusta)       a  14.341
 11. Román Ramos (ESP/Kawasaki)         a  25.237
 12. Leandro Mercado (ARG/Kawasaki)     a  40.504

 - Classificació del Mundial:
 .1. Marco Melandri (ITA/Ducati)        50 pts.
 .2. Tom Sykes (GBR/Kawasaki)           33
 .3. Jonathan Rea (GBR/Kawasaki)        31
 .4. Xavi Forés (ESP/Ducati)            29
 .5. Alex Lowes (GBR/Yamaha)            21
 .6. Leon Camier (GBR/Honda)            19
 .7. Chaz Davies (GBR/Ducati)           16
 .8. Michael van der Mark (HOL/Yamaha)  16
 .9. Loris Baz (FRA/BMW)                12
 10. Leandro Mercado (ARG/Kawasaki)     10
 ---
 13. Jordi Torres (ESP/MV Agusta)        8
 14. Román Ramos (ESP/Kawasaki)          7

 

<blockquote class="twitter-tweet" data-partner="tweetdeck"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/AUSWorldSBK?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#AUSWorldSBK</a> Race 2 decided by incredible photo finish 👀⬇️ <a href="https://t.co/h9dEe8SXnH">pic.twitter.com/h9dEe8SXnH</a></p>&mdash; WorldSBK (@WorldSBK) <a href="https://twitter.com/WorldSBK/status/967671197210152962?ref_src=twsrc%5Etfw">February 25, 2018</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut