Soler, en una imatge amb l'equip Movistar (Movistar)
Ciclisme

Marc Soler guanya el Tour de l'Avenir, la prova reina del Tour en categoria sub-23

El jove ciclista de l'equip Movistar ha hagut de resistir els atacs de Sebastián Henao, de Sky, que li disputava el liderat

Actualitzat

El ciclista vilanoví Marc Soler (Movistar) s'ha proclamat campió del Tour de l'Avenir, la prova reina del Tour en categoria sub-23. La prova, que es disputa a França, consta d'un recorregut de set etapes, tres de les quals d'alta muntanya. El Tour de l'Avenir, però, no es disputa per equips, sinó per seleccions nacionals.

Soler, de només 21 anys, no s'ha proclamat campió fins a l'última etapa, en la qual defensava el liderat. Aquesta última etapa, entre Saint-Michel-de-Maurienne i Les Bottières-Les Sybelles, era un tram curt, de tan sols 93,5 quilòmetres, però amb un parell d'ascensions complicades, com la de Col du Mollard (18 km i un 6% de mitjana) i Col de la Croix de Fer (amb una llarga baixada de més de 20 km). Soler ha hagut d'aguantar els atacs del ciclista colombià de Sky Sebastián Heano, i finalment ha quedat classificat en tercer lloc en l'etapa, posició que li ha donat el triomf al Tour de l'Avenir.

 

 

 

Anar al contingut