Marc Márquez celebra el seu quart campionat del món de MotoGP (EFE)
Marc Márquez celebra el seu quart campionat del món de MotoGP (EFE)
MotoGP

Marc Márquez, un campió molt especial

El Tro de Cervera s'ha fet un lloc a la història de l'esport, pels títols i per la manera com els ha aconseguit

Xavier GuillénActualitzat

Marc Márquez ha aconseguit al circuit Ricardo Tormo de Xest el seu quart títol de campió del món de MotoGP, que s'ha de sumar als altres dos que ha obtingut al Mundial de motociclisme, un a Moto2 i un altre a 125 cc. Márquez engrandeix la seva figura com a esportista, i ja iguala en títols pilots com Mike Hailwood o John Surtees, l'únic corredor que va ser campió de F1 i motos.

L'any passat també va ser campió, com aquest, combinant agressivitat i estratègia. El 2015 va ser una temporada per oblidar pel famós cop de peu que li va propinar Valentino Rossi i que va portar molta cua. El 2014 va ser espectacular, amb onze victòries, deu de seguides, un any demolidor. Victòries de tot tipus: lluita d'última volta, en sec, en moll o escapant-se tot sol.

Sobre la moto és molt ràpid, agressiu, intel·ligent, i quan en baixa és el més rialler de la graella: tot un personatge. L'any del debut a la categoria reina també va ser tot un esdeveniment. Lluites amb Jorge Lorenzo a Jerez, l'avançament a Rossi a Laguna Seca, superant a qui havia estat el seu ídol, o la victòria contundent a Austin. El final de campanya es va complicar amb la bandera negra d'Austràlia, però es va imposar a l'última prova.

No queden tan lluny les seves actuacions a Moto2, com la caiguda a Malàisia i el títol del 2012, en què va ser capaç de sortir últim a València i guanyar la carrera. En els 125, també va ser campió, amb accions memorables com a Portugal, quan va caure a la volta d'escalfament, però va vèncer tot i sortir també últim.

La història va començar quan, de ben petit, els Reis li van portar una moto. Després, als 8 anys, ja va ser campió de Catalunya d'enduro. Es va passar a la velocitat fins a debutar amb 15 anys en el Mundial de motos.

 

 

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut