MotoGP

Marc Márquez, tetracampió del món de MotoGP

El Gran Premi de la Comunitat Valenciana ha tingut un desenllaç dramàtic, amb l'ensurt de Márquez i la caiguda de Dovizioso

Daniel AlentoActualitzat

Marc Márquez (Repsol Honda) s'ha proclamat campió del món de MotoGP per quarta vegada en la seva carrera (2013, 2014, 2016 i 2017), ajudat per la caiguda del seu únic rival, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici), a qui només servia la victòria i que el català no acabés entre els 11 primers. Dues circumstàncies que no s'han donat en cap moment de la cursa.

El campió ha fet una bona sortida, igual que el seu company d'equip Dani Pedrosa, que s'ha situat segon disposat a fer-li de tap respecte als seus rivals. El francès Johann Zarco (Yamaha), molt agressiu, ha superat el de Castellar del Vallès. Quan ha arribat a l'alçada del cerverí, aquest l'ha deixat passar per evitar riscos en un duel on no tenia res a guanyar i sí molt a perdre.

Mentrestant, al darrere, Dovizioso (Ducati Desmosedici) havia pujat des del novè fins al cinquè lloc, però no podia superar el seu company Jorge Lorenzo. El seu equip enviava missatges al mallorquí perquè cedís la posició a l'italià, però Lorenzo no ha fet cas perquè considerava que el seu ritme era millor que el de l'italià.

El moment decisiu

El caràcter li ha jugat una mala passada al gran dels Márquez. Intentant superar Zarco ha estat a punt de caure. Ha evitat el desastre, però ha baixat fins a la cinquena posició. La sort del campió encara es guardava una última carta. Tot seguit han caigut Lorenzo i Dovizioso, que han quedat fora de la cursa. A 5 voltes del final, el català ja era campió del món.

Les últimes voltes Pedrosa s'ha enganxat a roda de Zarco mentre Márquez salvava una nova sortida de pista per mantenir-se en cursa. En l'última volta Pedrosa s'ha posat al capdavant sense que el francès pogués tornar a superar-lo per evitar la seva victòria, la segona del curs i la 54 de la seva carrera. Un dia rodó per a l'equip Repsol Honda.

Amb aquest campionat, Marc Márquez, que finalment ha estat el tercer del Gran Premi de la Comunitat Valenciana, es converteix en el pilot català amb més títols en el Mundial de motociclisme. En suma 6 (4 de MotoGP, 1 de Moto2 i un altre de 125 cc) per 5 del seu company Dani Pedrosa. Márquez també s'ha convertit en el pilot més jove, amb 24 anys, a guanyar quatre vegades el campionat del món de la categoria gran.

Àlex Rins (Suzuki) ha estat quart, Maverick Viñales desè (Yamaha), Tito Rabat (Honda) onzè, mentre que Pol Espargaró (KTM) i el seu germà Aleix (Aprilia) no han pogut acabar perquè han caigut.

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut