Marc Márquez podria obtenir en breu la residència andorrana. (Foto: Reuters)
Marc Márquez podria obtenir en breu la residència andorrana. (Foto: Reuters)
Motociclisme

Marc Márquez podria obtenir en breu la condició de resident a Andorra

Marc Márquez voldria seguir el camí d'altres esportistes d'elit i fixar la seva residència fora d'Espanya per estalviar-se uns diners a l'hora de pagar impostos. El cerverí podria fixar el seu domicili a Andorra aviat

Actualitzat

Segons va publicar dissabte el "Diari d'Andorra", el bicampió del món de MotoGP Marc Márquez hauria demanat la residencia andorrana. El govern del país dels Pirineus li podia concedir aquesta setmana que ve. El motiu d'aquest canvi de residència és, evidentment, fiscal. El gran dels Márquez voldria convertir-se en "resident passiu" andorrà. L'estranger que demana aquesta condició ha de pagar 400.000 euros, però en casos amb interès "científic, cultural o esportiu" aquesta xifra es redueix a 50.000.

El pilot ha firmat un contracte amb Honda fins al 2016 que li reportarà uns 10 milions d'euros anuals. Vivint a Cervera n'hauria de pagar gairebé la meitat a Hisenda, mentre que a Andorra només caldrà que contribueixi amb 30.000 euros anuals fins al 2018. Llavors, segons el nou IRPF del seu futur país de residència, el tipus a pagar serà del 10%. La principal preocupació de Marc Márquez, una vegada sigui resident andorrà, serà acreditar que ha viscut al Principat un mínim de 183 dies l'any. No complir aquesta norma li va costar 3,5 milions d'euros a Arantxa Sánchez Vicario.

Anar al contingut