MotoGP

Marc Márquez iguala Mick Doohan amb cinc títols mundials de MotoGP

Tot i tenir només 25 anys, s'ha col·locat a l'alçada de grans llegendes com l'australià i ha superat Eddie Lawson, Mike Hailwood i John Surtees, que van aconseguir 4 títols, o Rainey i Roberts, que en van conquerir 3. Només dos italians el superen: Valentino Rossi, amb 7, i Giacomo Agostini, amb 8

Xavier GuillénActualitzat

Marc Márquez ha igualat Michael Doohan, amb 5 títols de campió del món a la categoria reina. Tot i tenir només 25 anys, s'ha col·locat a l'alçada de grans llegendes com l'australià i ha superat Eddie Lawson, Mike Hailwood i John Surtees, que van aconseguir 4 títols, o Rainey i Roberts, que en van conquerir 3. Només dos italians el superen: Valentino Rossi, amb 7, i Giacomo Agostini, amb 8.

Marc ha fet una gran temporada, amb un munt de victòries i molt poques errades. En circuits tradicionalment favorables a la competència, com Le Mans, Jerez o Assen, el de Cervera es va imposar. En d'altres, on era favorit, com Austin o Sachsenring, va complir amb el triomf. Només va deixar de puntuar a Mugello, on va caure, i a l'Argentina, sancionat després del famós toc que va fer caure Valentino Rossi. L'incident va tornar a alimentar la mala maror entre tots dos. Ni quan, mesos més tard, Márquez li va donar la mà, Rossi li va voler correspondre.

Esportivament, el Gran Premi d'Aragó va marcar el punt d'inflexió cap al títol: es va arriscar al màxim, fidel al seu caràcter, i va vèncer. Va repetir victòria a Tailàndia i es va distanciar en la classificació. A més de mantenir la seva rapidesa, agressivitat, valentia i habilitat per salvar caigudes espectaculars, ha millorat com a pilot. Ara gestiona més bé les curses, amb nous dots d'estrateg. Per exemple, a Tailàndia va tornar a Dovi la tàctica que l'italià havia fet servir per vence'l a l'últim revolt del circuit. Márquez ha revalidat el títol i des que va debutar a MotoGP és el pilot que més victòries ha aconseguit.

 

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut