Marc Márquez davant dels micròfons de TV3
Motociclisme

Marc Márquez ha hagut de remuntar 37 punts per ser campió per quarta vegada

Ha estat el Mundial més difícil de Marc Márquez, però a Xest va aixecar el sisè títol mundial, el quart en MotoGP. El de Cervera engrandeix la seva figura i un palmarès que, ara per ara, sembla que no té final

Noel RodríguezActualitzat

Márquez va escurçant distàncies amb grans llegendes del motociclisme. Encara està lluny dels vuit títols de Giacomo Agostini en la màxima cilindrada, i també dels set de Rossi, però està a punt d'atrapar Mike Doohan, que en té cinc.

El d'aquest any ha estat un campionat dur per al de Cervera, que ha hagut de remuntar 37 punts per ser campió en una temporada marcada pels problemes de motor i les múltiples caigudes.

El Mundial del 2017 va començar amb una autèntica exhibició de Maverick Viñales. Debutant a Yamaha, el gironí va guanyar tres de les sis primeres curses, mentre que Márquez patia amb caigudes com la de l'Argentina i de França. Amb un terç de Mundial completat, Viñales li duia gairebé 40 punts a Márquez, que ocupava la quarta posició en la general. (pospo 1 terç)

Però a partir del Gran Premi de Catalunya va començar el declivi de les Yamaha i la pujada de les Honda i les Ducati. Irromp el pilot que li havia de disputar el títol al de Cervera: Andrea Dovizioso. Entre Marc Márquez i Andrea Dovizioso es van arribar a repartir les victòries de nou Grans Premis consecutius, i lluites memorables com les que van protagonitzar a Àustria o al Japó.

La fallada mecànica de Márquez a Silverstone, combinada amb la victòria de Dovizioso, fa que el de Ducati entri en l'últim terç de campionat amb nou punts de marge sobre l'aleshores tricampió. Viñales resisteix i es col·loca a només tretze punts d'assaltar el Mundial. (pospo 2 terços)

És aleshores quan apareix el Márquez més demolidor. Tres victòries i una segona posició li donen el primer "match ball" a Malàisia, que Dovizioso salva amb la victòria. El Mundial s'allarga fins a l'última cita, i a Xest es consuma un quart campionat del món de MotoGP amb la diferència més còmoda de tota la temporada. Márquez va començar el Mundial 37 punts per darrere de Viñales i l'ha acabat amb la mateixa diferència sobre Dovizioso.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut