Motor

Marc Márquez guanya en un triplet català amb Dani Pedrosa i Maverick Viñales en el GP de la República Txeca

La cursa de la categoria gran ha estat marcada pel canvi de motos provocat per la pluja, en el qual el campió de Cervera ha estat el més hàbil

Actualitzat

Marc Márquez s'ha imposat amb autoritat en el Gran Premi de la República Txeca de MotoGP que s'ha disputat aquest diumenge al circuit de Brno. Aquest triomf es completa amb el segon lloc de Dani Pedrosa i el tercer de Maverick Viñales, que han completat un podi íntegrament català per primera vegada en la categoria reina del mundial de motociclisme.

Márquez, a més, augmenta l'avantatge al capdavant de la classificació, en haver sumat 9 punts més que en Maveick. Ara n'hi porta 14. Andrea Dovizzioso queda a 21 punts, Valentino Rossi a 22 i Pedorsa a 31.

El gran damnificat de la cursa, que s'ha corregut amb pluja en algunes fases, ha estat Rossi. Si el de Cervera ha estat el més murri i ha entrat el primer als tallers per canviar la moto, l'italià ha trigat una eternitat a fer-ho i ha perdut un temps preciós. Al final ha hagut de fer una gran remuntada per poder quedar quart.

El segon lloc de Dani Pedrosa té un valor històric afegit: el converteix en el tercer pilot a sumar 150 presències en el mundial de velocitat. Només el superen Rossi i Giacomo Agostini.

Pel que fa a la resta de catalans, Aleix Espargaró ha fet una cursa excel·lent i ha rodat segon en les primeres voltes, però ha rebut una sanció que l'ha endarrerit i ha acabat vuitè, just un lloc al davant del seu germà Pol. Més enrere, Àlex Rins ha estat onzè, i Tito Rabat, dissetè.

Jorge Lorenzo, que havia fet una sortida imponent i s'ha arribat a posar líder per alguns moments, s'ha acabat ensorrant fins al desè lloc. Dovizioso ha estat sisè.

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut