Marc Márquez surt del seu taller al circuit de Silverstone (Reuters)
Motor

Marc Márquez fa la sisena "pole" de la temporada establint un nou rècord de velocitat a Silverstone

Lorenzo i Pedrosa completen la primera fila; en Moto3, Navarro li pren a Kent el primer lloc amb una última volta vertiginosa

Actualitzat

Marc Márquez ha trencat el rècord del circuit de Silverstone amb un temps de 2:00,234 i s'ha adjudicat la "pole position" de MotoGP al Gran Premi de la Gran Bretanya. És la sisena "pole" que fa aquesta temporada. Ha estat una sessió d'entrenaments molt favorable per a les Honda, que han dominat volta ràpida rere volta ràpida. Només Jorge Lorenzo ha estat capaç de ficar-se entre Márquez i Dani Pedrosa, per fer segon gràcies a una última volta molt ben llançada. El pilot de Castellar sortirà tercer.

Valentino Rossi ha estat quart; Pol Espargaró, cinquè, i el seu germà, Aleix, desè. Maverick Viñales no ha pogut superar la Q1. Tenia la plaça pràcticament guanyada i s'ha retirat al "box" quan Yonny Hernández, amb una última volta d'autèntica bogeria, li ha pres.

Navarro deixa el millor per al final

Jorge Navarro s'ha emportat gairebé a l'assalt la "pole position" de Moto3 del Gran Premi de la Gran Bretanya, la primera de la seva carrera. Una primera posició que semblava que tenia un altre amo des del principi. El líder del Mundial, Danny Kent, sense els problemes mecànics de divendres, havia dominat la qualificació amb autoritat des del principi. El pilot espanyol, però, se li ha anat acostant cap al final i llançat una última volta ràpida (2:12,440) que ha polvoritzat els registres previs. Karel Hanika l'ha seguit per acabar segon, però a mig segon de distància. Kent s'ha hagut de conformar amb el tercer lloc, que, de tota manera, el manté en la primera fila de sortida en la cursa de diumenge. L'han seguit Efren Vázquez, quart, i Isaac Viñales, cinquè. Maria Herrera ha fet una de les millors qualificacions de la seva carrera, catorzena.

Forta caiguda de Rabat mentre Lowes fa el millor temps

El britànic Sam Lowes ha fet d'heroi local i s'ha quedat la "pole" en Moto2, amb un temps de 2:06,345. Aquesta sessió, però, ha quedat marcada per l'accident de Tito Rabat quan el cronòmetre ja estava a zero. El pilot català ha caigut quan anava llançat per millorar el seu registre i encara ha estat de sort que Dominiqe Aegerter, que anava molt enganxat, l'ha pogut esquivar. El català ha rebut un cop fort a la cama dreta i l'han hagut d'evaquar en llitera.

Àlex Rins ha fet el segon millor temps, a només mitja dècima de Lowes, i, encara més ajustat, Johann Zarco ha estat tercer a menys de dues centèsimes del barceloní. Rabat, abans de l'ensurt, ha pogut fer la quarta volta més ràpida.

Pel que fa als altres catalans, Àlex Márquez ha estat novè; Àxel Pons, tretzè; Ricard Cardús, vint-i-tresè i Xavi Vierge, vint-i-quatrè.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut