Motor

Marc Márquez es retroba amb la victòria fent un recital amb ensurt inclòs en el Gran Premi de l'Aragó

El pilot de Cervera ha mantingut el cap fred després d'un problema d'adherència i ha remuntat per acabar la cursa amb autoritat, i ha deixat Lorenzo i Rossi sense opcions

Actualitzat

Amb algun problema inesperat en l'inici del Gran Premi de l'Aragó, Marc Márquez ha acabat fent una actuació de campió i s'ha imposat amb una autoritat insultant. S'ha retrobat així amb la victòria en el mundial de MotoGP, que no aconseguia des de feia quatre cites, a Alemanya. Jorge Lorenzo ha estat segon i Valentino Rossi, tercer.

Una sortida molt agressiva dels tres pilots de la primera fila, Márquez, Lorenzo i Maverick Viñales ha deparat dues primeres voltes de lluita espectacular, amb l'emporadanès enfilant-se al lideratge i el de Cervera caient al tercer lloc. Rossi s'ho mirava des del quart esperant una oportunitat mentre Márquez ha posat la directa i després de dos avançaments espectaculars s'ha posat al capdavant.

El campió d'Honda, però, s'ha llançat massa, i un problema d'adherència l'ha fet retrocedir fins a la cinquena posició, la qual cosa li ha fet prendre's les quatre voltes següents amb més calma a fi i efecte d'escalfar bé les gomes.

Ha estat el moment de Rosssi, que s'ha desfet de Lorenzo i aviat ha aprofitat que Maverick s'obria en una paella per ocupar el primer lloc. Tot ha quedat servit per a la remuntada de Márquez, amb una prometedora lluita entre els dos màxims rivals de la classificació. Però el català no n'ha concedit ni la possibilitat. Tant aviat ha atrapat l'italià, només li ha calgut un gir per superar-lo. I a partir d'aquí, la cosa ha estat prémer gas fins a l'arribada.

Entretant, Lorenzo s'ha desfet de Viñales i s'ha llançat a perseguir Rossi, al qual també ha pogut passar quan ja només quedaven cinc voltes. Les dues Yamaha han seguit frec a frec fins a la penúltima volta, i, quan Rossi ha decidit que volia recuperar el segon lloc del podi, l'atac se n'ha anat massa llarg i l'hi ha lliurat en safata al mallorquí.

Després de Viñales, que ha assegurat el quart lloc després d'una cursa molt valenta, han anat arribant Dani Pedrosa, i el germans Espargaró, l'Aleix i en Pol, tos tres seguits, del sisè al vuitè lloc. Tito Rabat ha caigut a set voltes de l'arribada.

Els 25 punts que Marc Márquez ha sumat a Motorland el fan més líder del mundial, i l'acosten a un títol cada vegada més probable. Ja en té 52 d'avantatge sobre Rossi, quan només en queden 100 en joc en els quatre grans premis que resten. Lorenzo seria el tercer en discòrdia, a 66 punts.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut