MotoGP

Marc Márquez es proclama campió del món de MotoGP a Motegi després de les caigudes de Valentino Rossi i Jorge Lorenzo

Les caramboles existeixen i aquesta matinada n'hi ha hagut una al Japó. Marc Márquez s'ha emportat el títol de campió mundial de MotoGP a Motegi de forma inesperada. La sort ha estat de part seva i les caigudes de Valentino Rossi i Jorge Lorenzo han donat matemàticament el títol al de Cervera, que ja en suma tres

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

Marc Márquez és el nou campió del món de MotoGP. Les possibilitats en el GP del Japó eren escasses, però ha passat l'impensable: Valentino Rossi i Jorge Lorenzo han caigut i no només no han puntuat, sinó que, a més, Márquez ha fet una cursa perfecta i l'ha guanyat amb absoluta autoritat. Una carambola perfecta. 

Aquest és el tercer títol mundial per al de Cervera en la màxima categoria del motocilisme, després dels de 2013 i 2014. Valentino ha caigut a mitja cursa i només un podi de Lorenzo podia evitar la victòria de Márquez. Però el mallorquí, també tot sol, ha caigut a cinc voltes per al final. Márquez s'ha convertit en el pilot més jove de la història que guanya tres mundials de MotoGP, i ja en tenia 2 més en les categories inferiors.

Al podi de Motegi l'han acompanyat l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16) i Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR). Aleix Espargaró ha acabat la cursa en la quarta posició, i el seu germà Pol sisè, Álvaro Bautista en la setena plaça, que és la seva millor classificació amb l'Aprilia RS-GP, Esteve "Tito" Rabat (Honda RC 213 V) ha estat catorzè i Héctor Barberà, dissetè.

Márquez ha celebrat el títol al podi amb una samarreta que resava: "Give me 5", pels cinc títols aconseguits:

 


 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut