Marc Márquez
Marc Márquez ha fet una cursa intel·ligent i no ha arriscat fins al final (EFE)
Motor

Marc Márquez dona una lliçó magistral a San Marino i recupera el lideratge de MotoGP

En una cursa marcada per l'aigua a la pista, el campió ha superat Petrucci en l'última volta; Dovizioso, ara colíder, ha acabat tercer

Actualitzat

Marc Márquez ha donat una lliçó de campió en el Gran Premi de San Marino de MotoGP i s'ha imposat en l'última volta a Danilo Petrucci, després d'una cursa molt complicada, marcada per les condicions d'aigua i les errades de molts pilots favorits.

El triomf, a més, li fa recuperar el lideratge de la categoria, que havia perdut en l'última cursa. Això sí, per un pèl: en aquests moments empata a 199 punts i a quatre victòries amb Andrea Dovizioso, però el català constarà provisionalment com a primer per haver aconseguit més segons llocs aquesta temporada.

En una sortida difícil, amb la pista plena d'aigua, Márquez ha buscat la cua de Jorge Lorenzo, que ha fet una arrencada excel·lent, i fins i tot s'ha destacat fins que ha caigut en la volta 6.

En aquest moment, ha aparegut el competidor inesperat, Petrucci, que ha pressionat Márquez fins que l'ha superat. L'italià ha portat el pes de la cursa pràcticament fins al final, mentre el de Cervera l'estudiava uns metres més enrere i mirava de ser prudent amb els pneumàtics.

En l'última volta, però, no ha tingut pietat de l'italià. L'ha superat en el penúltim pas per recta, i ja no li ha donat cap opció. Després d'uns parell de revolts contenint la reacció del rival, ha marcat la distància necessària per no haver de patir fins a l'arribada.

Dovizioso ha estat el tercer al podi. L'han seguit Maverick Viñales (beneficiat per una caiguda de Cal Crutchlow), Michele Pirro, Jack Miller, Scott Redding, àlex Rins i Jonas Folger.

La imatge del gran premi l'ha donat Johann Zarco, a qui se li ha trencat la Yamaha en l'inici de la recta final quan anava setè. El francès a empès la moto a braços fins a la línia d'arribada i ha salvat un punt, en quedar quinzè.

Entre d'altres, l'han anat passant Pol Espargaró (11è), Álvaro Bautista (12è) i Dani Pedrosa (14à), que des de la primer volta s'ha vist amb problemes i ha perdut tota opció de competir.

Aleix Espargaró ha caigut en la volta 14 i finalment ha abandonat. Tito Rabat ha anat a terra a la 20.

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut