Marc Ingla es va presentar a les eleccions del Barça el 2010 (Reuters)
Marc Ingla es va presentar a les eleccions del Barça el 2010 (Reuters)
Futbol

Marc Ingla serà el director general del Lilla després que Gérard López ha comprat el club

L'empresari hispanoluxemburguès ha adquirit el 95% de les accions de l'entitat del nord de França i ha inclòs l'exvicepresident de màrqueting del Barça a la seva directiva

Actualitzat

L'empresari hispanoluxemburguès Gérard López s'ha convertit de forma oficial aquest dijous en nou president del Lilla després de comprar el 95% de les accions del club del nord de França. López ha substituït al càrrec Michel Seydoux, que n'ha estat el president des del 2002. L'inversor propietari de la societat L Holding ha inclòs Marc Ingla, l'exvicepresident de màrqueting del Barça entre el 2003 i el 2008, com a director general de l'entitat de futbol.

Gérard López es va fer multimilionari gràcies a les inversions en l'aplicació Skype i ja havia intentat adquirir altres clubs de futbol, com l'Olympique de Marsella i el Lugo, però sense èxit. Una de les primeres accions que ha intentat tramitar al capdavant del Lilla ha estat la contractació del tècnic argentí Marcelo Bielsa, a banda de posar-se com a objectiu posar el club entre els tres millors de França. Les úniques lligues del conjunt francès han estat el 1946, el 1954 i el 2011.

El nou president, nascut a Luxemburg però que va passar part de la seva infància a Galícia, va ser l'amo de l'equip de Fórmula 1 Lotus entre 2012 i 2015 i des del 2007 presideix també el club luxemburguès CS Fola Esch.

Anar al contingut