Dakar

Marc Coma s'acomiada de la victòria al Dakar per uns problemes mecànics

Marc Coma s'ha acomiadat de totes les opcions de victòria al Ral·li Dakar en trencar el canvi en la penúltima etapa. Per evitar més problemes al motor, el pilot d'Avià ha buscat una ruta alternativa en arribar a la zona de dunes, i al final ha cedit més de 12 minuts a Cyril Despres. Si no hi ha cap daltabaix, el francès s'adjudicarà aquest diumenge el seu quart Dakar en la categoria de motos. I en cotxes, un altre pilot francès, Stephane Peterhansel, s'ha adjudicat la victòria d'etapa i és a un pas de guanyar el seu desè títol en aquesta prova. Nani Roma, que ha estat setè, manté la segona posició de la general.

Actualitzat
En l'etapa decisiva d'aquest any al Dakar, Cyril Despres ha deixat sentenciada la cursa en entrar amb més de dotze minuts sobre el català Marc Coma. El de d'Avià ha tingut problemes amb el canvi i ha hagut de modificar el traçat en no disposar de la segona i tercera marxes. Amb aquest canvi de ruta ha perdut un temps definitiu a la línia d'arribada. L'etapa l'ha guanyada el portuguès Hélder Rodrigues, amb Cyril Despres en segona posició. A 12 minuts i 38 segons de Despres ha acabat entrant Marc Coma, que s'ha perdut en el quilòmetre 207 d'aquesta especial cronometrada. Si en l'etapa final d'aquest diumenge no passa res estrany, Cyril Despres té assegurada la quarta victòria en la categoria de motos del Dakar. Laia Sanz és a la posició 39 de la general de motos i és la primera dona classificada. Aquest diumenge pot guanyar el seu segon Dakar consecutiu.

Marc Coma ha explicat en finalitzar l'etapa que els problemes mecànics -se li ha trencat el canvi de la moto- l'han obligat a canviar la ruta, ja que la moto s'ha quedat sense segona i tercera marxes: "Teníem un dia difícil. Al quilòmetre 20 se m'ha trencat el canvi de la moto. He arribat sense segona ni tercera."

En la general, Despres sortirà aquest diumenge amb un avantatge de 11 minuts i 3 segons sobre Marc Coma. Hélder Rodrigues segueix tercer davant de Jordi Viladoms, amb més de 30 minuts d'avantatge. La carrera acaba amb una especial de només 29 quilòmetres entre Pisco i Lima, al Perú. En aquests moments es disputa l'especial pel que fa a la categoria de cotxes.

Peterhansel, a un pas del seu desè Dakar

El francès Stephane Peterhansel ha refermat el seu domini en la categoria cotxes i ha guanyat la penúltima etapa, una victòria que el situa a un pas del seu desè títol al Dakar. Peterhansel ha estat el més ràpid de la jornada, i si no hi ha cap daltabaix, s'emportarà el triomf absolut. Nani Roma, que ha acabat setè de l'etapa, manté la segona posició de la general a 42:47 minuts del seu company d'equip a l'equip Mini.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut