Motor

Marc Coma presenta les novetats en el recorregut del Ral·li Dakar 2017

El català, director esportiu de la cursa, ha explicat les particularitats de la competició, que arrencarà el dia 2 de gener des d'Asunción, al Paraguai

Marc BéjarActualitzat

Marc Coma, director esportiu del Ral·li Dakar, ha presentat aquest dimecres les característiques que marcaran la mítica cita per als amants del motor que té lloc cada principi d'any. Amb l'arribada del català a la direcció de la cursa, la competició ha adquirit una nova dimensió en convertir l'edició del 2017 en la més dura des que es va traslladar a Sud-amèrica. Seran 12 etapes, que començaran el pròxim 2 de gener a Asunción, capital del Paraguai, marcades per l'alçada, proves més llargues i grans contrastos de temperatura.

Coma ha destacat el retorn a l'essència del ral·li. "El recorregut té autèntic ADN Dakar", després d'alguns anys en què la competició havia perdut duresa. El català, pentacampió a les dunes, també ha valorat les alternatives que es viuran, en una de les edicions més obertes dels últims anys. "Serà apassionant. Dir un favorit és molt difícil", especialment per la introducció de canvis que afegiran incertesa i complicacions als pilots de les diferents disciplines.

Més enllà de l'exigència i les moltes novetats presentades, el director de la cursa no oblida la vessant més solidària de la prova, especialment en el pas per zones en estat d'emergència com Bolívia. A més, durant la seva jornada inaugural, es farà un reconeixement a algunes de les llegendes del Dakar. Entre els premiats, hi haurà els catalans Xavi Foj, Nani Roma i Jordi Juvanteny.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut