Dakar

Marc Coma adverteix que malgrat tenir "bones sensacions" rebutja el paper de favorit a revalidar el títol

Marc Coma, tres vegades campió del Ral·li Dakar en la categoria de motos i vigent vencedor, ha descobert avui la moto amb què vol conquerir el seu quart Dakar. El pilot català assegura tenir molt bones sensacions de cara a aquesta edició. Els resultats en les diferents competicions d'aquesta temporada el fan ser optimista. A més, assegura que és "la més africana dels últims anys", i ha advertit que malgrat tenir "bones sensacions" rebutja el paper de favorit a revalidar el títol.

Actualitzat
En la seva quarta edició des que es va traslladar a Llatinoamèrica, el Ral·li Dakar 2012, que se celebrarà entre l'1 i el 15 de gener, inclourà aquest any un nou país, el Perú, que se suma a un traçat que abans passarà per l'Argentina i Xile. "És la carrera més africana dels últims anys, amb un país més, deserts fins al final i un recorregut més lineal. Serà la carrera més oberta dels últims anys, on es premiarà la fiabilitat i es decidirà al final", ha dit el pilot del MRW KTM Team.

En declaracions als periodistes en un acte a la seu de MRW a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i acompanyat del seu company Joan Pedrero, el pilot català ha reconegut "sentir-se bé, amb ganes de començar, ja que tota l'energia i entrenaments d'aquest any s'han dirigit a arribar al límit a aquest moment". Així, Coma ha explicat que en els pròxims dies preveu "preparar millor" el traçat, que fins ara només ha estudiat "a grans trets".

Aquesta serà la desena participació de Coma en la prova reina del calendari, segons el seu parer, "una cita important i un moment únic com a esportista, però estic sorprès de les meves ganes i il·lusió després de deu Dakars. Em considero un afortunat". Una edició que, a més, ell afronta amb la il·lusió afegida d'haver estat pare per primera vegada, cosa que "et dóna certa maduresa, amb factors que es poden aplicar a nivell de pilot, però intentant que juguin a favor i no en contra. Ser pare és molt complicat, però guanyar el Dakar també", ha fet broma.

La dificultat per revalidar el títol, en tot cas, passarà també pel seu duel amb el francès Cyril Despres, tres vegades vencedor de la prova i amb el qual ha tingut els seus més i els seus menys, com quan el 2010 va acusar l'equip de Coma de fer trampes. "Aquest any estem millor entre els dos. Esperem que la rivalitat es quedi a la pista. No visualitzo una carrera tancada entre tots dos, sinó més oberta, amb cinc pilots fins al final. Hi ha la incògnita de Chaleco López després de la lesió i Helder Rodríguez ha fet una gran temporada, amb el títol mundial i moltes opcions", ha dit Coma.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut