Marc Bartra es prepara per assumir un lloc en l'equip titular davant l'absència de Javier Mascherano

Marc Bartra ha estat un dels últims jugadors del primer equip del Barça a tenir minuts aquesta temporada en partit oficial. Es va estrenar dimarts de la setmana passada jugant els últims minuts davant l'Ajax. I dissabte, davant la lesió de Mascherano, va jugar gairebé una hora contra la Reial Societat, i ho va fer amb nota: seguretat en defensa i un gol. En els pròxims partits, amb l'argentí recuperant-se, tot apunta que Bartra tindrà un paper més rellevant.

Marc Bartra ha estat un dels últims jugadors del primer equip del Barça a tenir minuts aquesta temporada en partit oficial. Es va estrenar dimarts de la setmana passada jugant els últims minuts davant l'Ajax. I dissabte, davant la lesió de Mascherano, va jugar gairebé una hora contra la Reial Societat, i ho va fer amb nota: seguretat en defensa i un gol. En els pròxims partits, amb l'argentí recuperant-se, tot apunta que el central penedesenc tindrà un paper més rellevant.

Bartra té 22 anys i juga al Barça des que en tenia onze. Aquesta temporada ha jugat 11 minuts a la Champions en el partit contra l'Ajax substituint Piqué. Dimarts, Javier Mascherano es va lesionar en una topada amb Sergio Busquets i està pràcticament descartat per jugar els tres pròxims partits del Barça. El central català va substituir el Jefecito i es va estrenar en la Lliga jugant 56 minuts contra la Reial Societat. Gerardo Martino ja va avançar dimarts mateix que, davant la baixa de Mascherano, Bartra és el primer relleu per jugar en l'eix de la defensa.

De moment, Bartra s'ha estrenat amb una efectivitat total, perquè en el seu primer partit de Lliga va acabar tancant la golejada dels blaugranes contra la Reial amb el 4 a 1 i amb un cent per cent d'efectivitat: un xut a porteria, un gol. Ara li tocarà jugar, segurament de titular, als camps de l'Almeria i del Celtic. Curiosament, a Glasgow ja va ser titular l'any passat.