Leo Messi i Diego Armando Maradona durant el Mundial del 2010 a Sud-àfrica (Reuters)
Leo Messi i Diego Armando Maradona durant el Mundial del 2010 a Sud-àfrica (Reuters)
Barça

Maradona va ajudar Messi a millorar els seus xuts de falta en la seva etapa com a seleccionador

El diari "La Nación" ha revelat un fragment del llibre del preparador físic de Maradona Fernando Signorini on explica com Leo Messi va millorar la seva tècnica en els llançaments a pilota parada

Actualitzat

En els últims anys, Leo Messi ha millorat molt la seva efectivitat en els xuts de falta i s'ha convertit en un dels millors especialistes del futbol mundial. Aquest divendres, el diari argenti "La Nación" ha donat a conèixer com es va ser aquest canvi. La millora de Messi l'ha revelat Fernando Signorini, que va ser preparador físic de Diego Armando Maradona, en el seu llibre personal. Segons Signorini, quan Maradona era seleccionador argentí, va donar una classe magistral al jugador blaugrana.

"Estàvem a França per a un partit amistós el febrer del 2009 i, després de l'entrenament, Mascherano, Tévez i Messi es van quedar xutant faltes", detalla Signorini, i continua explicant que "Lionel va posar la pilota orientada a la porteria i, quan va xutar, la rematada se'n va anar molt desviada. Es va enfadar i se'n va anar cap al vestidor". Llavors, l'autor del llibre es va dirigir a Messi i li va demanar si creia que "un jugador com ell havia de marxar de l'entrenament amb una porqueria com aquella" i li va ordenar que agafés una pilota i ho tornés a intentar.

Maradona ho va escoltar tot, es va dirigir a l'actual capità de la selecció argentina i, agafant-lo, li va dir: "Posa la pilota aquí i escolta'm bé, no xutis tan ràpid perquè, si no, la pilota no sap on vols dirigir-la". Després, 'El Pelusa' la va clavar a l'escaire. La resta ja és història, explica Signorini, que en el seu llibre detalla que "Diego li estava obrint un món de coneixement. Vaig fer mitja volta i no vaig voler veure res més, ja era suficient. Allà hi havia el futbol argentí".

Anar al contingut