Futbol

Manos Limpias denuncia la xiulada a l'himne al fiscal general de l'Estat i al Comitè de Disciplina Esportiva

El sindicat argumenta que la xiulada vulnera la llei 19/2007 contra el racisme i la xenofòbia

Actualitzat

La xiulada a la final de la Copa del Rei al Camp Nou agafa el camí dels jutjats. El sindicat d'ultradreta Manos Limpias ha presentat dues denúncies davant el fiscal general de l'Estat i el Comitè espanyol de Disciplina Esportiva.

Una de les denúncies és per la via administrativa, basada en la llei 19/2007 contra el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport. L'altre és per la via penal, segons els articles 510 i 543 del Codi Penal que tipifica els delictes contra els drets fonamentals i els ultratges a Espanya.

En la denúncia, Manos Limpias afirma que hi ha hagut "humiliació, vexació i odi a les institucions i a tots els espanyols".

Les denúncies van dirigides contra "els responsables dels fets" -via administrativa-  i contra els "autors materials (aficions-assistents)" -via penal.

Manos Limpias també demana responsabilitats al president de la Federació Espanyola, Ángel María Villar, com a "cooperador necessari" com a màxim organitzador de la final. També denuncia la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, per "omissió imprudent" per no evitar els fets.

La denúncia del Manos Limpias arriba després que el govern espanyol emetés un comunicat en què condemna la xiulada i anuncia que s'estudiaran sancions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut