Fórmula 1

Maldonado lidera el primer dia de tests al circuit de Catalunya i McLaren segueix amb problemes mecànics

Pastor Maldonado, amb pneumàtics tous, ha liderat la primera jornada de tests de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya. El McLaren de Button, per la seva banda, segueix amb problemes i segons l'escuderia no preveu tenir-los resolts fins dissabte.

Francesc RosésActualitzat

Han començat els entrenaments lliures del circuit de Catalunya, amb problemes de joventut, un cop més, per al nou McLaren-Honda. Aquest dijous l'encarregat de pilotar el cotxe era Jenson Button. Després d'haver provat en secret el monoplaça dilluns en aquest traçat, dins del protocol legal conegut com "dies de filmació", l'equip havia aconseguit que tot funcionés. Jenson Button ha pogut fer una sessió d'entrenaments en condicions normals i portava el ritme més fort que ha pogut fer amb el cotxe nou des del seu debut en el circuit de Jerez. Button estava rodant en els temps dels altres pilots punters en pista, com Kimi Räikkönen, amb Ferrari, i Daniel Ricciardo, amb Red Bull, fins que una peça ha fallat, i s'ha hagut d'aturar. S'havia trencat una junta del motor elèctric, de manera que el monoplaça només rodava amb el motor normal. Button ha hagut de plegar i l'equip ha hagut d'encarregar la fabricació d'una nova peça, més resistent, que no es podrà muntar en el cotxe fins dissabte.

Aquest divendres, però, Fernando Alonso podrà pilotar en principi el cotxe, tal com estava previst. El problema és que haurà de portar una junta (retenidor) com la que s'ha trencat avui, de manera que la seva jornada de demà dependrà de les voltes que aguanti la peça. Jenson Button, en la jornada de dissabte amb possible presència de pluja, i Fernando Alonso, diumenge, podran comptar amb la nova peça, que suposadament podria aguantar més de cent voltes.

Un altre pilot que s'ha quedat pràcticament sense pilotar ha estat Lewis Hamilton. El campió del món venia d'unes vacances a Los Angeles, i s'ha trobat malament quan ha començat a rodar. En l'equip han explicat que tenia febre i que el substituiria Pascal Wehrlein, que en aquells moments estava al volant del Force India. El jove pilot alemany ha passat al volant del Mercedes, i Checo Pérez, que ja era en el circuit, ha pogut provar el seu Force India. Tot i això l'equip campió ha tingut problemes amb la bomba de gasolina del seu monoplaça.

El millor temps de la jornada l'ha establert Pastor Maldonado, amb el nou Lotus que porta motor Mercedes, i Kimi Räikkönen, consistent com a Jerez, ha marcat el segon millor temps. Daniel Ricciardo ha estat quart, però l'equip Red Bull ha continuat amb problemes amb el seu nou motor Renault.

L'equip Toro Rosso encara portava els motors de la passada temporada i Max Verstappen ha dut a terme la seva primera simulació de carrera amb parades a boxes incloses.

L'incident polèmic de la jornada ha estat el xoc entre la pilot Sussie Wolf i Felipe Nasr, que ha acabat amb els dos cotxes fora de la pista i amb destrosses importants.

Divendres continuaran els entrenaments amb Fernando Alonso en el lloc de Button, i Carlos Sainz en el de Verstappen, com a dades importants. El que no se sap és si Nico Rosberg podrà pilotar el seu Mercedes ja que té un problema en un nervi facial.

Resultats

1 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m25.011s 69

2 Kimi Räikkönen Ferrari 1m25.167s 0.156s 74

3 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m25.547s 0.536s 59

4 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m26.636s 1.625s 34

5 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m27.307s 2.296s 79

6 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m27.900s 2.889s 94

7 Jenson Button McLaren/Honda 1m28.182s 3.171s 21

8 Pascal Wehrlein Force India/Mercedes 1m28.329s 3.318s 32

9 Pascal Wehrlein Mercedes 1m28.489s 3.478s 48

10 Susie Wolff Williams/Mercedes 1m28.906s 3.895s 86

11 Lewis Hamilton Mercedes 1m30.429s 5.418s 11

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut