Majka, al centre de la imatge, ja acumula tres victòries al Tour de França (EFE)
Ciclisme

Majka culmina una escapada de 80 quilòmetres i s'adjudica en solitari la segona etapa del Tour als Pirineus

La jornada ha inclòs l'ascensió al mític Tourmalet i s'ha acabat en una ascensió lleugera que no ha permès moviments entre els favorits de la general

Actualitzat

El polonès Rafal Majka ha llançat l'atac bo de l'onzena etapa del Tour de França i s'ha imposat culminant en solitari la primera escapada llarga d'aquesta edició i aconseguir així el tercer triomf a la ronda gala, després dels dos que va sumar el 2014. El ciclista del Tinkoff, company d'Alberto Contador, ha estat l'últim supervivent d'una llarga fuga formada al quilòmetre 80 i que el polonès va prosseguir en solitari des de les rampes del mític Tourmalet, que ha estat el penúltim cim de la jornada.

Martin i Buchmann han completat el podi de l'etapa, a un minut de Majka, i, pel que fa als favorits de la general, no n'hi ha hagut cap que es veiés prou compromès per haver d'atacar i han arribat en un petit grup a cinc minuts del guanyador.

L'equip Sky del líder ha controlat bé la cursa i no hi ha hagut intents per part dels perseguidors. En l'últim pujada, Valverde ha tret dos segons d'avantatge sobre Froome, que ha encapçalar el grup on també hi havia Van Garderen, Quintana i Contador.

La general ha quedat sense canvis en les primeres posicions, amb Froome amb una renda de 2:52 amb Van Garderen i de 3:09 amb Quintana. Contador és sisè a 4.04 i el vigent campió, Nibali, que ha tornat a perdre temps (50 segons) és ara a 7:59 del lideratge.

Anar al contingut