Magnus Carlsen és el nou campió del món amb només 23 anys. (Foto: EFE)
Escacs

Magnus Carlsen destrona Viswanathan Anand i és el nou campió mundial d'escacs

El noruec Magnus Carlsen ha destronat l'indi Viswanathan Anand, vint anys més gran que el seu oponent, i s'ha convertit en el vintè campió mundial de la història dels escacs.

Actualitzat
Magnus Carlsen ha destronat l'indi Viswanathan Anand amb un combat de cinc hores resolt en taules en la desena partida, que va deixar fora de perill l'honor del veterà monarca dels escacs, vint anys més gran que el seu oponent, i s'ha convertit en el vintè campió mundial de la història.

Després d'errors per ambdós bàndols i sobresalts en el tauler, han signat les taules en 65 moviments. Carlsen en tenia prou amb un empat per conquerir el títol. Un marcador de 6,5 a 3,5 punts ha clausurat la trobada disputada a Madràs (Índia), prevista a dotze partides, encara que la superioritat de l'aspirant, que a diferència del seu adversari no ha comès errors, ha fet innecessària la disputa dels dos últims jocs.

El jove noruec, que al gener va batre el rècord de puntuació ELO - fins llavors en poder del rus Gari Kaspàrov- amb 2.849, és el segon campió mundial més jove de la història. Kaspàrov va conquerir el títol amb 22 anys, com ell , però l'"Ogre de Bakú" ho va fer el 1985, cinc mesos abans de fer els 23.
 
Anar al contingut