Magnus Carlsen va guanyar el títol mundial en el desempat (EFE)
Escacs

Magnus Carlsen busca el triplet d'escacs ràpids a Doha després de revalidar el títol mundial

El noruec buscarà a Doha el seu tercer títol consecutiu en aquesta última modalitat, tot just un mes després de revalidar la seva corona absoluta

Actualitzat

El noruec Magnus Carlsen, actual campió del món d'escacs, de clàssic i també de ràpid, buscarà a Doha el tercer títol consecutiu en aquesta última modalitat, tot just un mes després de revalidar la seva corona absoluta. A més de Carlsen i Karjakin, estaran a Doha l'indi Viswanathan Anand, excampió mundial; el rus Alexander Gristxuk, que defensarà títol en la modalitat llampec (Blitz); i altres excampions com Vassili Ivantxuk, Leinier Dominguez, Levon Aronian i Shakhriiar Mamediarov. 

El mundial ràpid es disputarà durant tres dies (del 26 al 28 de desembre) pel sistema suís, a 15 rondes en la competició absoluta i 12 en la femenina. En les partides ràpides, cada jugador disposa de 15 minuts, més 10 segons addicionals per jugada. A continuació, els dies 29 i 30 es disputarà a la mateixa seu de Qatar al mundial d'escacs llampec, amb un ritme de joc de 3 minuts més 2 segons d'increment per jugada. El torneig es disputarà també per sistema suís en aquest cas a 21 rondes en la competició absoluta i a 17 en la femenina. 

La borsa de premis ascendeix a 400.000 dòlars dels quals 40.000 seran per al guanyador de cada un dels mundials i 80.000 seran per a les competicions femenines, amb 10.000 per a les respectives campiones. Més de 400 jugadors de 75 països competiran a Doha, on s'espera la visita de més de 5.700 visitants. 

Carlsen va tornar a guanyar el títol clàssic el mes passat a Nova York amb una victòria en el desempat contra el rus Serguei Karjakin, amb el qual tornarà a enfrontar-se en el campionat de partides ràpides. 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut