copa
El flux d'aficionats en trànsit a Madrid ha estat constant des de primera hora de dissabte
Futbol

Madrid es blinda per a la final de la Copa del Rei, que ha estat declarada partit d'alt risc

Més de 2.500 efectius vetllaran per la seguretat dels 50.000 aficionats que la capital espanyola acull aquest dissabte

Actualitzat

Més de 2.500 efectius policials i d'emergències blindaran el Vicente Calderón i el seu entorn aquest dissabte, des de les hores prèvies a la final de la Copa del Rei que jugaran el Barça i l'Alabès (21.30, en directe per TV3). En la rodalia de l'estadi es prohibirà el trànsit de camions.

El partit s'ha considerat d'alt risc arran que a l'estat espanyol s'ha decretat el nivell 4 sobre 5 d'alerta antiterrorista després de l'atac al Manchester Arena d'aquesta setmana. Al partit hi assistirà Felip VI, així com nombroses autoritats polítiques espanyoles, catalanes i basques.

L'Ajuntament ha habilitat dues zones per als aficionats -la de Matadero per als del Barça i el parc de Cuña Verde per als de l'Alabès-. Els cossos de seguretat controlaran l'accés i la sortida dels dos recintes, que són oberts des de les 10.00.

Es dona per fet que el Vicente Calderón omplirà les 54.907 localitats, 50.392 de les quals les ocuparan els aficionats, un cop descomptats els espais reservats per als compromisos federatius i la premsa. Des de primera hora de dissabte, els visitants han començat a fer-se notar en els carrers de la capital espanyola. L'organització ha repartit 19.500 entrades a cada club.

Sense comptar els desplaçaments en tren i en avió, s'han comptabilitzat 64 sortides d'autocar des de Barcelona i 70 des de Vitòria.

La delegació del govern ha aconsellat a tots els assistents que es dirigeixin a l'estadi amb prou temps per superar els controls de seguretat, ja que les entrades són nominals i es comprovarà la identitat de cada portador. El Calderón obrirà les portes a les 18.00. Tant aquí com a les "fanzones" hi haurà escorcolls.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut