Jocs Olímpics

Madrid basa les seves aspiracions a organitzar els Jocs del 2020 en el suport popular i en les infraestructures ja existents

Aquest divendres a la tarda s'inaugura a Buenos Aires la sessió del comitè olímpic que ha de decidir la seu dels Jocs Olímpics del 2020. Les tres candidates, Tòquio, Madrid i Istanbul preparen el cop d'efecte final per les presentacions. La delegació madrilenya, carregada d'esportistes, entre ells alguns catalans com Pau Gasol, Mireia Belmonte o Ona Carbonell, intentarà aprofitar les últimes hores per guanyar adeptes entre els membres del Comitè Olímpic Internacional.

Actualitzat
Aquest divendres a la tarda s'ha inaugurat a Buenos Aires la sessió del comitè olímpic que ha de decidir la seu dels Jocs Olímpics del 2020. Les tres candidates, Tòquio, Madrid i Istanbul preparen el cop d'efecte final per les presentacions. La delegació madrilenya, carregada d'esportistes, entre ells alguns catalans com Pau Gasol, Mireia Belmonte o Ona Carbonell, intenta aprofitar les últimes hores per guanyar adeptes entre els membres del Comitè Olímpic Internacional.

Madrid aspira per quarta vegada, tercera consecutiva, a organitzar uns Jocs Olímpics. Fins ara només ha rebut decepcions, però aquest any afronta l'assemblea del COI amb més esperança que mai. Els punts forts de la seva candidatura són el gran suport popular i el fet que les infraestructures ja estan preparades en un alt percentatge.  

Un projecte que disposa del 80% de les infraestructures ja construïdes. Bona part de la feina ja està feta i únicament set de les 35 seus necessiten dur-se a terme.

El suport popular és l'altre pilar de la candidatura madrilenya. Un 83% dels madrilenys volen els jocs per a la seva ciutat.

Els factors en contra

Els factors que es poden girar en contra de Madrid 2020 són la forta crisi econòmica que hi ha a Espanya i els dubtes que genera l'"operació Port". En aquest sentit, la nova llei antidopatge pot ajudar a convèncer els indecisos.

A banda de Tòquio i Istanbul, en l'elecció final, Madrid també s'enfronta al desig, no oficial, de París, Roma, Moscou i una ciutat alemanya d'organitzar els Jocs del 2024, motiu per al qual necessiten que els Jocs del 2020 no se celebrin al continent europeu.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut