Neymar, sagnant després de rebre el cop de colze de Yasmani Duk (Reuters)

L'Uruguai i el Brasil golegen i l'Argentina, sense Messi, no passa de l'empat

Neymar ha obert la pallissa del Brasil sobre Bolívia (5-0) i ha acabat amb una cella oberta. L'espanyolista Felipe Caicedo ha tancat la golejada de l'Equador (3-0) sobre una selecció xilena que pot quedar-se fora del pròxim Mundial sent campiona d'Amèrica

Jornada desigual, i en algun cas accidentada, per als jugadors de Barça i Espanyol que participaven a la fase de classificació sud-americana per al Mundial de Rússia-2018.

L'Argentina, sense el lesionat Leo Messi, ha sofert un pas enrere en la lluita per les places mundialistes en empatar en la seva visita al Perú (2-2), un partit que tenia guanyat a 10 minuts pel final.

Javier Mascherano ha tingut protagonisme negatiu en la jugada que ha acabat significant l'empat peruà. Una mala passada enrere del blaugrana, que jugava de migcentre, l'ha interceptada Paolo Guerrero que ha estat aturat en falta dins l'àrea per Ramiro Funes Mori. El corresponent penal l'ha transformat Christian Cueva establint el 2-2 definitiu. Abans, els mateixos Funes Mori i Guerrero havien vist porta, i Higuaín havia establert un 1-2 que semblava definitiu.

L'Uruguai de Luis Suárez continua líder, amb 19 punts, tres més que l'Argentina, després de superar amb solvència Veneçuela (3-0). L'atacant blaugrana no ha marcat però ha estat decisiu per al triomf "charrúa" en donar dues assistències de gol, una a Nicolás Lodeiro i l'altra per a Edinson Cavani, que ha vist porta per partida doble. L'atacant del PSG, amb set gols, és el màxim realitzador de la fase de classificació.

Neymar, exhibició i "estarracada"

També ha golejat el Brasil, en el seu cas a Bolívia (5-0) per mantenir-se segona a un punt del lideratge. Neymar ha obert la llauna i ha jugat a un gran nivell, donant dues assistències de gol, fins que ha hagut de deixar el terreny de joc en el minut 68 amb la cara ensangonada per un brutal cop de colze del bolivià Yasmani Duk. La golejada del Brasil l'han completat Coutinho, Gabriel Jesús, Filipe Luis i Firmino.

Neymar, per cert, també ha vist una targeta groga que li impedirà jugar el pròxim partit del Brasil, dimarts que ve a Veneçuela. Per tant, el crac paulista tornarà a Barcelona abans del previst.

Un altre que ha vist porteria és el davanter de l'Espanyol Felipe Caicedo, que ha marcat l'últim gol de l'Equador sobre Xile (3-0) Aquest triomf permet els equatorians mantenir-se en lloc de classificació directa per al Mundial. I, en canvi, complica molt la situació de Xile, vigent campiona d'Amèrica per partida doble, que es troba ja a 8 punts del cap de la classificació i a 5 del quart lloc, l'últim que dóna un bitllet directe per a Rússia.