Jamar Smith fa la salutació militar després d'una cistella (EFE)

L'Unicaja força el tercer partit de la final de l'Eurocup derrotant en el segon el València Basket (79-71)

Els malaguenys han dominat el matx des del començament imposant la seva defensa i el domini del rebot, amb Alen Omic com a peça clau

Daniel AlentoActualitzat

L'Unicaja ha salvat el primer match-ball a la final de l'Eurocup. Després d'haver perdut dimarts el partit inicial a la pista del València (68-62), aquest divendres han superat els valencians en el segon (79-71). Els malaguenys han començat el matx més entonats en atac que els valencians, amb Adam Waczynski inspirat en els triples i Alen Omic (12 punts, 10 rebots) dominant el rebot en les dues cistelles. Els de Joan Plaza han marxat de 10, 21-11. Una petita reacció visitant ha conduït al 21-16 amb què ha acabat el primer quart.

El segon quart ha començat amb un caràcter marcadament defensiu abans que el talent en atac fes la seva aparició amb un triple de Sam Van Rossom (11 punts, 5 assistències). Aquesta fase d'alegria, però, ha durat poc. L'equip amfitrió ha tornat a imposar el seu joc físic, amb Jeff Brooks dominant el rebot ofensiu, per arribar al descans guanyant 43-34.

Tornant dels vestidors els de Pedro Martínez han sortit decidits a igualar en intensitat i lluita a l'Unicaja. Després d'un parcial de 0-6, però, els malaguenys han tornat a imposar la seva defensa. Alen Omic, dominador absolut a la pintura, ha anotat el 52-40. Jamar Smith (20 punts), en uns minuts amb el canell molt calent, ha situat la renda dels seus en els 16 punts, 13 al final del període (64-51).

A l'últim període, el València Basket ha intentat canviar el ritme del partit amb pressió defensiva i endurint el joc. L'Unicaja ha acceptat el desafiament. Una tècnica a Pedro Martínez ha acabat de sentenciar uns valencians que, tot i això, no han deixat de lluitar per acostar-se en el marcador. El tercer i definitiu partit de la final de l'Eurocup es disputarà dimecres a València, amb un lloc a l'Eurolliga la temporada que ve com a premi per al campió.