L'Unicaja es revenja del DKV Joventut (81-63), que juga sense Rudy Fernández

El DKV Joventut no ha tingut res a fer amb l'Unicaja a Màlaga. Els malaguenys han apallissat els badalonins per 81-63 i s'han revenjat de la derrota fa pocs dies en l'Eurolliga. Sense Rudy Fernández, la Penya ha tingut el partit perdut des del primer quart, quan els de Scariolo ja han començat a escapar-se en el marcador. La diferència màxima ha estat de 24 punts. Roberto Dueñas ha tingut un debut nefast a la Lliga i no ha anotat ni un punt. En canvi, Carlos Cabezas, amb 19 punts, ha estat clau per a l'Unicaja.

Molt malament li han anat les coses, al DKV Joventut, en la primera part. La Penya ha passat moltíssims problemes en defensa i en atac, cosa que ha aprofitat l'Unicaja per escapar-se en el marcador només començar el matx. Sense un home pilar com Rudy Fernández, que finalment no ha jugat, els badalonins s'han vist superats per l'Unicaja, que ha demostrat per què és el vigent campió i un dels millors equips de l'ACB. Els de Scariolo han acabat el primer quart amb la màxima diferència fins aleshores, de 13 punts (25-12), amb un Carlos Cabezas liderant l'equip amb 11 punts.

En el segon quart, el DKV Joventut ha sortit revolucionat i ha reaccionat amb un parcial de 2-10 que ha situat una diferència de 5 punts en el marcador (27-22). Aquesta reacció, però, ha estat un miratge. L'Unicaja ha tornat a la seva agressivitat inicial i ha tornat a marxar en el marcador tancant la primera meitat amb una màxima diferència de 16 punts (42-26). La Penya ha passat per moments difícils. En aquests dos primers períodes, Carlos Cabezas ha estat el millor amb un total de 13 punts, mentre que el millor dels verd-i-negres ha estat Drew Sullivan, amb 6. Una de les deficiències de la Penya han estat els rebots ofensius, ja que només n'ha capturat 5 pels 14 defensius de l'Unicaja.

Encara més malament li han anat les coses, a l'equip català, a partir de la represa. Els badalonins no han trobat la fórmula per redreçar la situació i han continuat veient de molt lluny els malaguenys. Fins a 24 punts ha tingut de màxim avantatge l'Unicaja en el partit i, en el darrer quart, els 20 punts de diferència han estat la tònica habitual. Res ha funcionat a l'equip d'Aíto García Reneses, que no ha pogut ni tan sols comparar-se a fa poques setmanes quan va derrotar el conjunt malagueny a l'Eurolliga amb una espectacular cistella a l'última dècima de Rudy Fernández (66-68). Aquesta vegada l'Unicaja s'ha revenjat i la Penya ha acusat l'esforç del llarg viatge des de Tel Aviv, que va durar 24 hores, aquesta setmana.

Roberto Dueñas, que ha debutat amb la Penya a l'ACB, no ha tingut el millor dia, ja que ens els 12 minuts que ha estat sobre el parquet no ha anotat ni un punt. En canvi, per a l'Unicaja ha estat clau Carlos Cabezas, que ha fet un gran partit i s'ha erigit com a màxim anotador amb 19 punts. El màxim encistellador de la Penya ha estat Ferran Laviña, amb 17 punts.