Les jugadores del Perfumerías Avenida celebren el títol de Lliga

L'Uni Girona no pot plantar cara el Perfumerías Avenida en el tercer i decisiu partit de la Final de Lliga (67-46)

L'equip salmantí ha anat al davant en el marcador des del començament fins el final ik ha donat una clara imatge de superioritat respecte a l'altre finalista

Daniel AlentoActualitzat

El Perfumerías Avenida de Salamanca s'ha proclamat campió de la Lliga Femenina de Bàsquet gràcies al seu triomf en el tercer i definitiu partit de la Final davant de l'Spar Citylift de Girona (67-46). Les salmantines encadenen 32 partits seguits sense perdre a casa en competicions domèstiques. La seva última derrota va ser l'abril del 2015, l'any que l'Uni Girona va guanyar la Lliga. Aquest any, en el seu vint-i-cinquè aniversari, el Perfumerías ha firmat el seu primer triplet: Lliga, Copa de la Reina i Supercopa.

La final s'ha escapat a les gironines ben aviat. La seva defensa zonal no ha aconseguit aturar una gran Jelena Milovanovic (20 punts, 10 rebots, 4 assistències), que ha fet molt de mal amb el seu joc al pal baix i els seus llançaments exteriors. I en atac, no han vist cistella (3 de 18 en tirs de camp en el primer quart). Al final dels primers 10 minuts l'equip d'Eric Surís cedia de 8 punts. En el segon període, el matx ha quedat trencat. Milovanovic continuava encertada de cara a cistella i ha anat ampliant les diferències fins que dos triples seguits de Laura Quevedo i Laura Gil (31-14) han distanciat definitivament el Perfumerías Avenida. Al descans, el resultat era un clar 31-16.

En el seu últim partit, Noemí Jordana ha anotat dos triples, els seus primers punts del matx, en els minuts inicials de la segona part. L'Uni ha reduït el seu desavantatge lleugerament (38-26). Un triple i una recuperació de pilota de la catalana Sílvia Domínguez per les locals han tallat aquesta reacció. Ha tornat Milovanovic, escollida jugadora més valuosa de la final, i el Perfumerías ha marxat de 21, 54-33, al final del tercer quart. L'últim període s'ha fet molt llarg per l'equip català, impotent per acostar-se en el marcador.