Bàsquet

L'Uni Girona es prepara per al repte definitiu en la final de la lliga contra el Perfumerías Avenida

Primera final per al jove club gironí, que s'enfronta a un rival que suma deu finals i busca el tercer títol consecutiu

Actualitzat

L'Spar Citylift Girona comença aquest dissabte la sèrie de partits més important de la seva encara breu història. El Perfumerías Avenida l'espera per començar el primer dels tres partits possibles del "play-off" final de la lliga femenina de bàsquet.

És la primera final per a l'Uni, un equip que tot just celebra el desè aniversari des que es va fundar, i que només en fa sis que milita a la màxima categoria. Amb aquest bagatge, les dones de Roberto Íñiguez formen un dels equips més potents de l'estat, com ho demostra el fet que aquesta temporada ha estat l'únic capaç de batre en dues ocasions l'actual campió, que en aquesta final lliutarà per sumar el quart títol consecutiu.

A vint-i-quatre hores del xoc, l'entrenador rival, Alberto Miranda, ha refusat la consideració de favorit per al seu equip, i ha destacat la fortalesa de les gironines, que, a més, arriben més fresques a l'últim tram del curs, perquè no han hagut de disputar competicions europees, com sí que han fet les salmantines.

El Perfumerías arriba amb uns quants dubtes i una baixa segura, Shay Murphy, lesionada des de fa un mes. Angel Robinson és dubte per molèsties al turmell. Tot i amb això, pot fer prevaler la seva experiència (aquest és la desena final que juga) i el talent excepcional de jugadores com Marta Xargay i Marta Fernández.

Les catalanes respondran amb una defensa i un joc interior de moltes garanties, gràcies a jugadores com Vanessa Gidden, Ify Ibekwe i Vita Kuktiene. A més, compta amb una canonera letal, Brittany Chambers, que va ser la màxima anotadora de la lliga l'any passat; per no parlar de Noemí Jordana, una base de talent excepcional, capaç de marcar diferències en qualsevol moment.

La final comença aquest dissabte al pavelló Wurzburg de Salamanca (19.30) i viatjarà a Girona per al segon partit. En cas que n'hi hagi un tercer, el Perfumerías Avenida té l'avantatge de camp guanyat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut