Imatge del tret de sortida de l'edició de l'any passat. (Foto: @UltraCavalls)
Curses de muntanya

L'Ultra Cavalls del Vent amplia el seu recorregut en una cinquena edició més exigent i amb més de 1.000 inscrits

L'Ultra Cavalls del Vent reunirà aquest dissabte alguns dels millors ultrafondistes del món al Parc Natural del Cadí-Moixeró. La principal novetat de la prova, que arriba a la cinquena edició, és que passa dels 80 als 100 quilòmetres de recorregut. El desnivell positiu és de 6.668 metres, i l'acumulat, de 13.320 metres.

Actualitzat
Un any més, l'Ultra Cavalls del Vent reunirà alguns dels millors ultrafondistes del món al Parc Natural del Cadí-Moixeró. En la seva cinquena edició, la prova, que es farà aquest dissabte, 21 de setembre, presenta novetats importants. La principal és que la carrera creix i passa dels 80 als 100 quilòmetres de recorregut, amb un total de 6.668 metres de desnivell positiu i 13.320 de desnivell acumulat.

En la línia de sortida, no hi faltaran alguns dels millors atletes mundials, com Miguel Heras, Tòfol Castanyer, Núria Picas, Luis Alberto Hernando, Terry Conway, Teresa Nimes i Zigior Iturrieta, entre d'altres. Un cartell d'autèntic luxe, tot i l'absència de Kilian Jornet, guanyador de l'any passat i que assegura també un espectacle esportiu de primer nivell. En total hi haurà 1.050 participants, entre els quals alguns representants de l'elit mundial que competiran en un dels espais més suggeridors i diversos de la geografia catalana, en una cursa que també busca la comunió entre esport i naturalesa.



La cursa es podrà seguir en directe a través de la pàgina web

Una altra de les novetats d'aquest any és que la carrera es podrà seguir en directe en "streaming" de manera gratuïta a través de la pàgina web www.ultracavallsdelvent.com, amb connexions amb el lliurament de dorsals, el "briefing" i al llarg de tota la carrera gràcies al treball d'un equip de vint persones, entre comentaristes, càmeres, productors i realitzadors.

"La idea és fer un programa dinàmic, que començarà el divendres 20 de setembre a la tarda, amb connexions en directe amb la prova durant el lliurament de dorsals. Retransmetrem en directe el 'briefing' als corredors, de manera que els que no puguin assistir-hi el podran veure per internet. Dissabte, a les 6.00, tornarà a començar la programació per captar l'ambient de la sortida, i a partir d'aquí, durant tot el dia, un equip de vint persones, entre comentaristes, càmeres, productor i realitzador, acostaran la carrera als teleespectadors amb connexions en directe amb els punts més calents del moment. Per això hem hagut d'instal·lar diverses connexions per satèl·lit, ja que els punts de carrera estan situats en llocs amb poca o nul·la cobertura de telèfon, cosa que significa un desafiament tècnic considerable", explica David Prieto, director de la cursa.
Anar al contingut