Luis Suárez salva la imatge d'un Barça espès amb un gol en el temps afegit (0-2)

El Barça ha sortit al Ciutat de València amb un onze de luxe que ha completat un del partits més fluixos de la temporada

Ramon LlubiàActualitzat

Amb l'únic canvi de Sergi Roberto per Busquets, el FC Barcelona ha sortit aquest diumenge amb un onze pràcticament de gala, senyal que Luis Enrique es prenia molt seriosament el cuer de Primera Divisió, el Llevant, al seu estadi.

Els jugadors blaugranes s'ho han pres amb la mateixa convicció durant els deu primers minuts de partit i han tancat els locals a la seva àrea. Una vaselina d'Iniesta aprofitant una mala sortida de Mariño, un xut creuat de Neymar i una desmarcada de Messi assenyalada erròniament com a fora de joc han pogut obrir el marcador abans del gol en pròpia porta de Navarro, que no ha pogut evitar que una centrada d'Alba li rebotés al maluc.

Era el minut 20, just quan el Barça ha començat a donar mostres de desgast davant del plantejament de Rubi, que ha manat els seus homes que s'agrupessin al centre de la defensa i que cedissin les bandes. Però les internades d'Alba només han tingut fortuna en el gol. La segona passada de la mort amb mèrit que ha fet l'ha enviat fora Suárez quan el gol semblava fet.

Pel que fa a Alves, s'ha mostrat inconsistent tant en atac com en defensa. Ha estat en la seva banda on el Llevant ha començat a créixer fins a acabar la primera part molt a prop de la porteria de Bravo. En l'acció més perillosa, de contraatac, Morales ha superat el porter xilè amb un llançament creuat que ha anat a la base del pal. El lateral brasiler ha estat substituït per Vidal a la segona part.

En el segon minut de la represa ha arribat un nou ensurt per a Bravo, que s'ha hagut de lluir per refusar un xut de Rossi. A banda d'un gol ben anul·lat a Messi per fora de joc, el que el Barça ha ofert és una agilitat mental decreixent. Aquesta anomalia, però, ha donat confiança al Llevant, que s'ha avançat uns metres per lluitar pilotes al centre del camp amb la idea de robar abans per llançar les contres. Això ha permès, a partir de l'entrada de Busquets per Rakitic, que les recuperacions les fes el Barça, i el trident ha pogut engegar atacs ràpids. De tota manera, no hi ha hagut clarividència en els últims metres.

Totalment abandonat per la inspiració, el Barça s'ha limitat a intentar tenir la pilota al voltant de l'àrea contrària en atac, per evitar la presència del Llevant en la pròpia, la qual cosa generava força inquietud. No ha estat fins a l'últim minut del temps afegit que Suárez ha culminat l'última contra que el trident ha sabut arrencar. Li servirà per mantenir-se al capdavant de la lluita pel Pichichi, però, pel que fa a l'equip, el Barça haurà marxat de València convençut que el millor han estat els tres punts.