Luis Suárez regala 3 punts al Barça davant l'Eibar en el primer aniversari del seu debut com a blaugrana (3-1)

L'Eibar ha demostrat en el Camp Nou que és un equip ambiciós i sense por. Els bascos han posat en problemes el FC Barcelona. El "hat-trick" de Luis Suárez ha evitat la sorpresa i manté el seu equip empatat a punts amb el Reial Madrid en el liderat de la Lliga

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha sumat els tres punts al Camp Nou davant un rival que li ha complicat molt les coses, l'Eibar (3-1). El davanter uruguaià Luis Suárez, en el dia del primer aniversari del seu debut en partit oficial amb el club, ha estat clau amb els seus gols per mantenir l'equip en la part més alta de la classificació de la Primera Divisió. Luis Enrique ha configurat un onze inicial integrat per Bravo a la porteria, Alves, Piqué, Bartra i Alba a la defensa, Busquets, Mascherano i Rakitic en el mig del camp i Sandro, Suárez i Neymar al davant.

L'Eibar s'ha presentat en el Camp Nou amb les idees clares i un plantejament força ambiciós. La primera arribada del partit ha estat visitant, un xut centrat de Capa en el minut 4 que Bravo ha aturat sense problemes. Els bascos pressionaven amb intensitat i buscaven la mobilitat dels seus homes en punta. En el minut 10, una pilota perduda per Marc Bartra ha permès a Keko plantar-se davant el porter blaugrana, que ha evitat el gol en el mà a mà. La pilota, però, ha anat a peus de Borja Bastón, que ha aconseguit el seu sisè gol a la Lliga.

El Barça dubtava davant l'empenta visitant. Luis Suárez ha empatat el matx culminant una gran jugada iniciada per Busquets, que ha obert a la seva dreta per un Sandro que ha centrat la pilota al primer toc. Els visitants, però, no han abaixat els braços i han seguit fidels al seu pla. Verdi ha xutat fora per poc en el minut 30. En el 40 Keko ha esquivat la sortida de Bravo, però el seu xut ha estat desviat a córner per Bartra.

Luis Suárez remata la feina en la segona part

La primera arribada de la segona meitat també ha estat per l'Eibar, una rematada de cap de Borja Bastón en el minut 47, però aquesta vegada el primer a marcar ha estat el Barça. Neymar ha recuperat una pilota i la seva passada l'ha recollit Luis Suárez en el punt de penal per retallar i afusellar la porteria visitant.

En el minut 55, Luis Enrique ha fet un canvi habitual en les últimes jornades, donant entrada a Munir per Sandro. Bartra també ha marxat per deixar el seu lloc a Mathieu. El duel ha entrat en una fase boja, amb molt de ritme, amb els blaugrana buscant el gol de la sentència i l'Eibar atent per sortir al contraatac. A 7 minuts del final, a instàncies del seu assistent, l'àrbitre Del Cerro Grande ha expulsat amb vermella directa Mascherano.

Luis Suárez ha tranquil·litzat el Camp Nou amb el seu tercer gol de la tarda, només 1 minut més tard, culminant una nova passada de Neymar. El brasiler ha caigut dins l'àrea visitant en el temps de descompte, en uns últims moments de partit plens de nervis i targetes grogues (Piqué, Neymar, Capa, Eddy). L'àrbitre ha xiulat el final quan Luis Suárez es disposava a rematar una pilota.