Futbol

Luis Suárez i Neymar, la connexió perfecta per no patir la baixa de Messi

L'entesa creixent entre l'uruguaià i el brasiler minimitza els efectes de l'absència per lesió del 10 del Barça

Actualitzat

Entre Luis Suárez i Neymar han marcat 22 dels 30 gols del Barça aquesta temporada. L'aportació dels dos ha anat en augment en les últimes setmanes, un cop han assimilat que havien d'assumir tota la responsabilitat ofensiva de l'equip davant la baixa per lesió del màxim referent de l'equip, Leo Messi.

Després dels dos gols de Neymar i el de Suárez davant el BATE Boríssov (3-0), els dos jugadors sumen 17 dels 20 últims gols de l'equip, els que ha marcat el Barça des que Messi va caure lesionat, el passat 26 de setembre. Tots excepte el gol decisiu de Sergi Roberto davant el Bayer Leverkusen (2-1) i els dos d'Ivan Rakitic al Borisov Arena (0-2).

A més, en la majoria d'ocasions, els gols d'un arriben després d'una assistència de l'altre. En definitiva, l'entesa és total i ha donat al Barça més tranquil·litat de la que s'esperava quan es va conèixer l'abast de la lesió de Messi. De tota manera, Luis Enrique avisa: "Que els resultats vagin sortint no vol dir que no trobem a faltar Messi. La part bona és que hem demostrat que tenim alternatives", va comentar després del partit de Champions  

Tres partits a zero

Un altre aspecte positiu, aquesta vegada en l'aspecte defensiu: per primera vegada aquesta temporada, el Barça encadena tres partits seguits sense encaixar un gol. És cert que ha estat en tres competicions diferents, amb tres porters diferents, molts canvis en la línia defensiva, i davant rivals que no aspiren a guanyar títols. Però la facilitat amb què arribaven alguns gols a l'inici del campionat preocupaven especialment.   

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut