Luis Suárez i Munir encarrilen la Supercopa a Sevilla però perd Mathieu i Iniesta per lesió (0-2)

El Barça ha encetat la temporada oficial amb una victòria al Sánchez Pizjuán que pot ser decisiva per endur-se la Supercopa d'Espanya (0-2). Luis Suárez i Munir, en una bona segona meitat blaugrana, han anotat els gols d'un equip que ha perdut per lesió Mathieu i Iniesta.

El Barça ha anat de menys a més al Sánchez Pizjuán i, en una bona segona part, plena de toc i de verticalitat, ha marcat dos gols. Luis Suárez i Munir deixen la Supercopa d'Espanya a tocar dels dits. La taca del matx, les lesions de Mathieu i d'Iniesta, a qui faran proves aquest dilluns.

El Sevilla de Sampaoli ha començat el matx amb les idees clares: mirant de prendre-li la pilota al Barça i fer-lo patir. Però ha estat el conjunt blaugrana qui ha tingut l'ocasió d'obrir el marcador en un un contra un de Luis Suárez amb Sergio Rico que aquest ha salvat de manera excel·lent.

A partir d'aquí, domini territorial sevillista, amb molta pressió sobre la sortida de la bola blaugrana, però cap opció de gol. El matx ha entrat en una batalla tàctica poc vistosa. El centre del camp del Barça ha estat estèril i el contraatac, normalment conduit per Messi, ha estat la principal arma per mirar de fer mal als locals.

Lesions de Mathieu i Iniesta

La primera part ha quedat tacada a més per les lesions de Mathieu (té afectat el bíceps femoral de la cama dreta) i d'Iniesta, que ha rebut una forta entrada al genoll dret. Els han substituït Digne, que ha debutat de manera oficial, i Denis Suárez, que tornava al Sánchez Pizjuán, on va viure la primera cessió del Barça.

Suárez encerta

A la represa, s'ha repetit la història de l'inici: ocasió de Luis Suárez, que ha pentinat una centrada llarga i ha estat a punt de batre Sergio Rico. Als nou minuts, en canvi, no ha fallat. Centrada a l'interior de l'àrea que Arda ha convertit en una assistència de luxe amb el pit per a Luis Suárez, que venint de cara ha definit sense problemes amb un xut ras.

La sentència

Amb el gol en contra, el Sevilla s'ha bloquejat i el Barça, tocant com sap fer, ha pogut fer molt més mal. Messi i Sergi Roberto han tingut dues ocasions molt clares que, en cas d'haver entrat, haurien deixat la Supercopa sentenciada. Però ha estat al minut 36 Munir, que havia entrat per Arda, l'encarregat de fer-ho. Passada de mestre de Messi des de la linia de tres quarts que el madrileny ha aprofitat marxant per velocitat i superant Sergio Rico per baix.

El matx ha acabat amb el Barça controlant la situació de dalt a baix davant un Sevilla impotent. Dimecres, al Camp Nou, i en directe per TV3 a les 23.00, els homes de Luis Enrique poden aixecar el primer títol de la temporada.