Barça

Luis Suárez i Leo Messi són la parella atacant més golejadora de les grans lligues europees

El duet blaugrana format per l'uruguaià i l'argentí acumula un total de 30 gols, amb 15 cadascun, quatre més que els seus immediats perseguidors, el PSG de Cavani i Lucas Moura, que en suma 26

Actualitzat

Luis Suárez i Leo Messi formen la parella atacant més golejadora de les grans lligues europees. Segons informa la pàgina web del FC Barcelona, la dupla blaugrana suma un total de 30 gols, amb 15 dianes cadascun, i supera clarament a la resta d'equips en aquesta classificació. Precisament, la segona parella ofensiva més golejadora és la que formen Edinson Cavani i Lucas Moura al PSG, el pròxim rival del Barça als vuitens de final de la Lliga de Campions, i que acumulen 26 gols, 20 de l'uruguaià i sis del brasiler.

Darrere del Barça i el PSG, hi ha un empat en la tercera posició entre el Chelsea i el Tottenhan, que sumen 24 dianes. Els "blues" tenen a la parella Diego Costa (15) i Eden Hazard (9) i els "Spurs" també tenen un atac temible amb Harry Kane (13 gols) i Delle Alli (11).

L'Arsenal –amb 23-, l'Inter de Milà, la Roma, el Torí i l'Olympique de Lió –amb 22-, segueixen l'estela dels equips més eficients en la seva faceta ofensiva en què el Borussia Dortmund i el Nàpols tanquen un top 10 on destaca l'absència del Reial Madrid, que suma un total de 18 gols entre Cristiano Ronaldo (12) i Sergio Ramos (6), segon màxim golejador blanc pel baix rendiment de Benzema i la lesió de llarga durada de Gareth Bale.

El Barça, l'equip més golejador de la primera volta

El FC Barcelona ha acabat la primera volta de la lliga amb 51 gols i amb una mitjana de 2,68 gols per partit és l'equip més realitzador de la primera meitat del campionat. Aquesta xifra supera, a més, l'aconseguida en les dues primeres campanyes de Luis Enrique com a tècnic, ja que la temporada passada el Barça va acumular 47 gols a l'equador de la competició i en la 2014-15 va aconseguir-ne 48.
   
En aquesta primera meitat de curs, l'argentí Leo Messi i l'uruguaià Luis Suárez, tots dos amb 15 gols, lideren la taula de realitzadors de la Lliga, amb tres gols més que el davanter portuguès del Reial Madrid Cristiano Ronaldo. Messi porta una mitjana de 0,93 gols per partit i Súarez, de 0,83.
   
En total, són 11 els futbolistes blaugranes que han vist porta a la Lliga en les 19 primeres jornades: Messi i Luis Suárez (15), Neymar i Rafinha (5), Arda (3), Rakitic i Piqué (2), i Jordi Alba, Aleix Vidal, Mathieu i Denis Suárez (1).

Anar al contingut