Luís Figo ha presentat el seu programa a Wembley. (Foto: EFE)
Futbol

Luís Figo aposta per l'ús de la tecnologia i l'ampliació del Mundial a 48 participants

Luís Figo ha presentat aquest dimecres la seva candidatura a la presidència de la FIFA amb la promesa de portar nous aires a l'organisme rector de l'esport més popular del món. "És hora de tornar-li al futbol tot el que m'ha donat", ha dit l'exblaugrana i exmadridista.

Actualitzat

El futbolista portuguès basa la seva candidatura en la necessitat de renovació, segons ell, de la FIFA, un organisme "que ha de guanyar en transparència". Alguns dels eixos del programa de Figo són una aposta més gran per les tecnologies aplicades al futbol, una inversió més gran al futbol base i una reestructuració del Mundial.

Figo està estudiant una fórmula revolucionària per a la Copa del Món: dos tornejos simultanis de 24 equips en 2 continents i una fase final de vuitens de final en un sol país. "S'ha de donar pes també als equips no europeus", ha dit.

Les eleccions a la presidència de la FIFA seran el 29 de maig. A més de Figo i Sepp Blatter, que opta a un cinquè mandat, hi concorren Michael van Praag i Ali bin al-Hussein.   

 

Anar al contingut