Barça

Luis Enrique: "Tinc sis bones opcions per substituir Busquets"

El tècnic del Barça adverteix del perill de la Reial Societat, tot i tenir l'eliminatòria encarrilada, i diu que veu els jugadors "fins i tot més motivats" que en el seu primer any

Actualitzat

Les principals qüestions tractades en la roda de premsa de l'entrenador del Barça, Luis Enrique, prèvia al partit de tornada dels quarts de final de la Copa del Reia davant la Reial Societat: 

Superar la pressió de la Reial Societat: Serà important, perquè la Reial Societat té el mateix concepte a casa i a fora i es basa en una pressió alta. Serà una de les fases del joc que haurem de superar si volem continuar endavant.

Has de frenar l'eufòria? Tenim un estat d'ànim òptim, però sempre he vist la mateixa idea positiva al vestidor des de qua va començar la temporada. L'única cosa que fan els resultats es confirmar aquest optimisme. La Copa és una competició atractiva, ens porta bons records i ens estimula molt.

Aleix es queda, què ha canviat? Sempre he vist Aleix en la mateixa línia. Tant quan s'entrena com quan ha jugat, com ho ha fet. Té coses a millorar, però passa amb tots els jugadors.

Opcions del Celta contra el Madrid: No tinc per norma parlar d'altres equips. Que passin els millors en les eliminatòries. L'únic que em preocupa és que passi el Barça. És evident. Jugarem al Camp Nou i a casa tenim molts factors positius. Espero la mateixa resposta de la Real. Nosaltres ens hem de prendre el partit per la importància que té. Tindrem dificultats. 

Opcions per suplir a Busquets: T'ho diria encantat, però sé que Eusebio escoltarà la roda de premsa. Tinc 4 o fins i tot 6 opcions. Així li dono feina a Eusebio. No donaré pistes. Qui jugui allà tindrà dificultats per rebre, perquè la Real tanca molt bé els passadissos interiors.  

És perillós un 1-0?  Sempre hem tingut l'objectiu d'anar a pel triomf a cada partit independentment del resultat, però aquest partit és especialment perillós pel rival. Ara tenim oportunitat de passar a semifinals però només si juguem un bon partit. 

Hi ha un altre jugador com Busquets? No trobo jugadors d'aquest nivell. Com Iniesta, és un dels millors del món en la seva posició. Però tenim alternatives, molt bones opcions.

Com valores l'evolució de Messi? Està fora de tot dubte i té a veure amb la seva maduresa personal. És el prototip de jugador que, tot i ser molt fort físicament, necessita poc el seu físic perquè té una intel·ligència única i una gran capacitat tècnica. 

Unzué està preparat per ser entrenador del Barça?: Crec que aquesta pregunta té poc a veure amb el partit de demà.

Arda Turan? Estic content amb el seu rendiment i amb el de tots els seus companys. Està en un moment òptim. 

Com valores la classificació de Nadal? A mi m'agrada especialment la seva actitud quan perd. Allà demostra la seva vàlua com a esportista i com a persona. 

Quin és el secret per superar la pressió alta? El problema és que al futbol no hi juguen màquines sinó jugadors. Nosaltres ho acostumem a solventar de la millor manera, però té molta dificultat. Qualsevol pèrdua et pot generar una ocasió clara de gol en contra.

Els jugadors estan motivats? Veig el mateix desig o fins i tot més en els jugadors que en anys anteriors.  

El nivell de l'arbitratge a Espanya és adequat? Crec que sí, però necessiten ajuda externa. És una feina molt difícil que sempre hem valorat. El que necessiten és ajuda, no crítiques. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut