Luis Enrique, durant la roda de premsa d'aquest divendres
Barça

Luis Enrique: "Seria ingenu pensar que si guanyem el clàssic s'acabaran les crítiques"

El tècnic blaugrana afronta el partit davant el Reial Madrid amb optimisme perquè "veig equips de molt bon nivell però cap superior al nostre" i espera "un Camp Nou ple animant els seus"

Actualitzat

Reial Madrid: "Crec que ens trobarem el mateix Reial Madrid des de l'arribada de Zidane, un equip molt ben organitzat defensivament, que té una gran transició ofensiva i que aprofita molt bé les accions a pilota parada. Té jugadors de nivell top i és un partit especial perquè és el nostre etern rival, perquè el juguem al Camp Nou i perquè necessitem estar a un gran nivell per superar un rival d'aquest calibre. Espero atacs directes i ràpids per part seva."

Iniesta: "La gran notícia és el fet de recuperar-lo, i si parlem del nostre capità, molt més, independentment del partit que sigui. Després, cal analitzar les opcions que tenim. A més del nostre capità, és un dels referents del que significa el joc del Barça. Però l'estil no variarà per l'absència o la presència d'un sol jugador. Ell sempre aporta un segell personal. És una gran notícia el fet de recuperar-lo. No sabria quantificar quin impacte pot tenir anímicament en l'equip".

Sense Bale: "No parlaria de baixes. Ens passa a tots els entrenadors pel calendari que tenim i perquè és la natura de l'esport. És evident que és un gran jugador i que aporta molt al seu equip. A mi no em condiciona a l'hora de fer els plantejaments".

El Barça, més necessitat? "Pel que fa a la classificació tenim més necessitats però després cal veure com va el partit. Pretendre que si guanyem el clàssic s'acabaran les crítiques seria ser molt ingenu. Les crítiques les veig fins i tot necessàries".

La classificació importa: "En aquests partits és igual anar a un punt o a mil. És un partit molt especial i tota l'afició el gaudeix. Espero 100.000 aficionats del Barça animant sense descans els seus".

Chapecoense al Gamper? "Qualsevol acte que pugui beneficiar en un futur un club amb el qual tots ens hem solidaritzat és oportú però no depèn de mi".

Més crítiques per no ser d'aquí? "Jo sóc com de la casa. Sóc de Gijón, però porto molts anys a Catalunya i tota la meva família és catalana. A més caic bé, aquí. Em sento un català més".

Sistema: "Nosaltres buscarem el control de la pilota i governar el partit".

Podrà dormir bé aquesta nit? "Jo dormo perfecte. Ja porto molts clàssics a l'esquena com a jugador i també com a entrenador. I si l'entrenador no pot controlar les seves emocions no li pot demanar que ho facin els seus jugadors".

Motius per a l'optimisme?: "Veure com s'entrena l'equip i com competeix. Veure que hi ha equips a Europa i a Espanya amb molt nivell però cap superior a nosaltres. I per ser en aquest càrrec has de ser optimista o et tires per la finestra".

Diferència a la classificació: "No té gaire importància si ara representa les diferències reals. Al final de la Lliga cadascú tindrà el que es mereix".

Piqué i Alba: "Estan en el procés normal dels jugadors que han acabat l'últim partit amb molèsties. Estan disponibles, s'han entrenat avui i estan en condicions per competir".

Tens l'onze decidit? "Tinc pinzellades, alguna idea. Ja ho veurem".

Oportunitat per reivindicar-se? "És una oportunitat molt bona per guanyar el líder i acostar-se a la classificació. La resta la deixo a la vostra interpretació".

 

 

Anar al contingut