Barça

Luis Enrique: "Queixar-se és fàcil; no fer-ho té més mèrit"

El tècnic blaugrana defensa la seva postura i la del club davant dels últims arbitratges rebuts i dona suport a la decisió dels jugadors de no anar a la gala de la FIFA: "van fer prevaler el criteri esportiu"

Actualitzat

Luis Enrique ha parlat en la prèvia del duel contra l'Athletic. Aquests són els temes més destacats de la seva roda de premsa:

Dinàmica no positiva: "Tinc una explicació, però és un tòpic gegant, no sé si us farà il·lusió sentir-ho. És un esport meravellós. Tot i tenir totes les estadístiques a favor a Vila-real no vam ser capaços de guanyar. El futbol té això. Això no vol dir que no pensem a millorar el nostre rendiment. En aquesta mena de partits tinc poc de retreure-ho als jugadors".

Athletic: "No m'ho crec, coneixent el senyor Valverde. Segur que ens pressionaran a dalt i ens posaran en problemes. Però demà tenim el factor camp que jo considero que pot ser important. Amb l'ajut de l'afició podem capgirar l'eliminatòria."

No assistència dels jugadors a la gala FIFA: "La decisió dels premiats d'anar a un premi és individual, depèn d'ells. Jo hauria respectat qualsevol decisió. En aquest cas, hi dono suport al 100% perquè fan prevaler l'interès esportiu. Que hi hagi més o menys soroll forma part de l'espectacle".

Les declaracions de Piqué: "No crec que li passi factura, ni a ell ni a l'equip. El que va dir Piqué és cosa seva, ja és gran. Jo estic encantat amb aquest jugador. Entenc que cadascú ha de tenir la seva opinió. És una actitud personal i respectable, però no representa el club".

El club i l'entrenador no es queixen: És irreprotxable la postura del club i de l'entrenador del Barça de mostrar-se per sobre de decisions puntuals. És una situació difícil, però crec que és irreprotxable"

Minimitzar les contres dels rivals: "Això és un joc d'errors i tots els jugadors s'equivoquen. Si ho posem a la balança nosaltres tenim moltes més opcions que el rival. Puntualment hi ha partits en què el premi se l'endú l'equip que ha tingut menys pes en el partit, com en els dos últims partits. Però hem de córrer riscos i sabem quins són"

Importarà l'ambient que hi hagi al Camp Nou: "Considero vital el suport de l'afició. Una eliminatòria de tornada suposa una tensió en l'ambient i crec que es veurà un espectacle futbolístic d'acord amb la situació. Ens fa falta almenys un gol per capgirar l'eliminatòria i estic segur que el culer vindrà a donar-nos la força necessària".

Com sorprendre l'Athletic: "Cada any o cada dos anys cau l'Athletic. Ja hi estem acostumats i són partits interessants. Convé gaudir-ne. No percebo que sigui un partit diferent. Percebo un partit molt atractiu i, com sempre a la Copa, si et supera el rival estàs a fora".    

Hi ha massa soroll per treballar bé?: "A la ciutat esportiva treballem amb molta calma. Hi ha molt bon ambient i treballem de gust, amb ganes de millorar sempre les coses. si hi ha algú acostumat a treballar en ambients difícils són els jugadors d'equips grans, sobretot els del Barça".

Com es pot guanyar l'Athletic?: "Hem de millorar el percentatge de sortides amb la pilota controlada. Si davant la pressió alta ho fem, tindrem moltes opcions clares de gol. Si dic que no me'l crec Valverde, des del respecte, és perquè sempre els he vist pressionar-nos a dalt".

És més difícil adaptar-se al Barça per a un jugador nou?: "Ho hauries de preguntar a ells. És cert que de vegades el canvi pot ser gran. Una de les meves tasques és intentar que tot funcioni. Té l'handicap que ara que els tinc a tots disponibles hauré de deixar gent fora. Però sóc superoptimista veient els entrenaments"

Entendries sanció a Piqué?: "No parlaré d'hipòtesis o rumors. Quan passi, ja ho valoraré".

L'entorn necessita una alegria?: "Ens aniria bé una victòria, sobretot després de 2 partits en què crec que hem fet bastant més que els rivals"

Costa no queixar-se?: "Ja ho he dit abans. Si canvies d'interrogació a afirmació ja ho tens. Quan passen situacions que consideres injustes el fàcil és queixar-se, però té molt valor no fer-ho."

Què penses quan el guanyador de The Best s'autoproclama el millor jugador del món?: "Que tinc sort perquè no vaig veure la tele i em vaig estalviar alguns xous."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut