Futbol

Luis Enrique: "No preparo dues finals; en preparo només una"

El tècnic troba que jugar la final al Camp Nou és positiu i farà que l'equip segueixi la mateixa rutina de tota la temporada abans dels partits a casa

Actualitzat

"No preparo dues finals; en preparo només una, la de demà", ha advertit l'entrenador del F. C. Barcelona quan li han recordat que en una setmana es juga, no només el títol de la Copa del Rei, sinó també el de la Lliga de Campions.

Per a Luis Enrique, al cap "ara mateix només hi tinc l'Athletic", un equip que, segons diu, és "dels més incòmodes que hi pot haver, perquè contínuament et pressiona, et disputa la pilota i no et regala res".

Ni tan sols considera la Champions més important que la Copa: "No posaria un títol al davant d'un altre. És indubtable que un títol europeu té una connotació diferent. Però això és un altre títol, són oportunitats que passen i els jugadors saben que aquestes oportunitats cal aprofitar-les ".

A més, el tècnic asturià ha deixat clar que aquesta setmana no es juga el triplet. "De moment, em jugo el doblet. Només penso en el rival de demà. Conec el 'calcio', conec la Juventus, però incidirem en això a partir de la setmana que ve", ha apuntat.

Luis Enrique creu que aquesta final de Copa té "al·licients especials", com el fet de jugar-la al Camp Nou. "Encara que sigui una final i sigui una atmosfera diferent perquè es converteix en un estadi neutral, no deixa de ser el nostre estadi", ha recordat. Encara que també ha alertat que "la història està plena de casos en què un equip ha jugat la final al seu estadi ha perdut" i, per tant, "això no és garantia de res".

Igualment reconeix que a l'estadi demà seran majoria els seguidors bascos, "perquè la de l'Athletic és una de les aficions que més gent sol portar als desplaçaments". Però també confia que "els aficionats del Barça que vinguin es facin notar moltíssim".

També ha deixat clar que els seus homes no cometran l'error de pensar que la final està guanyada: "Encara que ens donin com a favorits, els meus jugadors no van amb aquesta suficiència. Estar pensant en la final de Champions? No hem comès aquest error en cap moment de la temporada i no l'hem de cometre abans d'una final".

L'entrenador del Barça veu els seus homes en una estat anímic "immillorable" per assaltar el segon títol. Per això no creu necessari concentrar-los ni sobrexcitar-los amb vídeos motivadors abans de la final. La rutina serà "la mateixa" que qualsevol altre partit de Lliga disputat al Camp Nou.

"No sóc partidari d'utilitzar vídeos quan un jugador ja està hipermotivat. Podria causar l'efecte contrari al que busco", ha explicat Luis Enrique, que ha confirmat que l'uruguaià Luis Suárez "s'ha entrenat bé tota la setmana i, en principi , està a disposició, com la resta dels companys".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut