Futbol

Luis Enrique: "No estic per entrar en el joc de les comparacions amb el Barça de Guardiola"

El tècnic ha dedicat una bona part de la prèvia a la visita de la Reial Societat a advertir sobre el rival, que arriba amb un nou tècnic que coneix can Barça com casa seva

Actualitzat

Luis Enrique ha fet la roda de premsa prèvia al partit que el FC Barcelona jugarà aquest dissabte (16.00) contra la Reial Societat, i tot i que se li ha insistit dues vegades, s'ha negat a pronunciar-se sobre la suposada oferta del Manchester City a Leo Messi, que aquest mateix dia ha publicat la premsa britànica. El tècnic blaugrana s'ha estimat més parlar del rival de Lliga i del seu nou entrenador, Eusebio Sacristán, que pot ser un afegit de complicació en l'aspecte tècnic del matx.

Reial Societat

"Té un perfil de jugadors de qualitat que et poden fer mal amb la pilota. Si no te'ls prens seriosament, patiràs. I ara sembla que tenen un tipus d'entrenador que pontencia aquest estil."

Eusebio

"Només tenim un partit de referència des que és l'entrenador de la Reial Societat, però ja es nota la idea que vol imprimir: pressió i moure la pilota. Tenim l'avantatge que el coneixem, que té bon gust pel futbol, però ens complicarà la vida."

"Ell coneix clarament el nostre joc, i té les claus per enfrontar-s'hi. Però també hi ha entrenadors a la Lliga que ens tenen estudiats a la perfecció i els hem guanyat. Això dependrà de com sàpiga transmetre als jugadors allò que ell ja sap, i que siguin efectius. De vegades ni això serveix, perquè t'agafa en Leo, et fa tres driblatges i pam! Ni pressió ni impressió."

El perill dels elogis

"Aquest partit és perillós com tots, però pel rival, no perquè ens puguem acomodar amb els elogis d'aquesta setmana. Venim d'un moment bo, però l'hem d'allargar al màxim, perquè queda molt. Dissabte hem de sortir a donar el màxim com sempre. Necessitem els tres punts per seguir líders."

Fitxar a l'hivern

"Ja veurem quan arribi el mercat, però jo estic a favor de reforçar l'equip sempre. I aquest any podem tenir mancances, perquè hi ha jugadors que han marxat. Jo sempre estic a favor de millorar."

Messi i la generositat

"En Leo ja ha fet bastant, per ser que tot just surt d'una lesió, però no necessita estar al 100% per marcar diferencies. Això sí, el volem en el millor estat possible. Està bé que li cedís el penal a Neymar, això és el que el fa més gran, el fet que li interessa menys el títol individual que el col·lectiu. Entén perfectament que és a través de l'equip, que t'ajuda a guanyar títols, que després rebràs els premis. Em sembla fantàstic, és la manera com haurien de ser els millors jugadors del món."

Superar el Barça de Guardiola

"No estic per entrar en el joc de les comparacions. Tothom té la seva opinió de cada equip, i hi ha hagut Barces molt bons i d'altres que no tant. Jo no t'ho sabria dir."

El trident

"Són els que més marquen perquè estan més a prop de la porteria, no ens enganyem. Esclar que són molt bons, però necessiten una bona estructura d'equip al darrere. Quan tens una bona defensa els jugadors també fan accions destacables, però no se'ls sol destacar tant a ells."

Luis Suárez

"Era un tret segur, ja era un davanter gran quan el vam fitxar. A més del gol, aporta molt a l'equip, futbolísticament i per caràcter."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut